recenze

Hyperballoid Complete Edition

Hyperballoid Complete Edition

Velmi dobře zpracovaný klon Breakoutu (Arkanoidu) se 150 levely v Easy, Normal a Hard módu rozdělených dle témat na tradiční, extrémní a exotické. To vše s řadou bonusů i překvapení. Více prozradí ale až naše recenze.
Neexistuje asi více profláknutých gamesek než jsou hry PacMan, Tetris, Mario, Space Invaders nebo Arkanoid. Právě posledně zmíněný kousek inspiroval tvůrce mnou zde dnes prezentované hry s názvem Hyperballoid Complete Edition. Opět půjde o to, usměrňovat pohyb míčku pomocí pálky tak, aby likvidoval zeď z cihel umístěnou v horní části hracího pole. Likvidace není složitá.

Jednotlivé cihly totiž mizí poté, co se jich letící míček dotkne, tedy většinou. Dojde-li k odstranění všech cihel, pokračujete do dalšího levelu. V Hyperballoid Complete Edition existují ale i cihly, které zmizí až po té, co se jich míček dotkne několikrát po sobě. Některé cihličky se zde po doteku míčku pouze šoupnou dle fyzikálních zákonů o nějaký kousek jinam, dle toho, jak byl náraz míčku silný a odkud míček přilétl. Jsou zde také kostky, které se rozsvěcují a zhasínají. Pokud jsou rozsvícené, je možné je míčkem zničit, jsou-li ale zhasnuté, míček jimi proletí, jakoby tam nebyly. Některé cihly se pohybují v útvarech z nich složených, takže například je možné narazit na levely, kde jsou z cihel hodiny a ručičky (také postavené z cihel) se pohybují kolem dokola.

Cihličky v Hyperballoid Complete Edition nemusí mít nutně jen tvar obdélníku, některé jsou trojúhleníkové, jiné kulaté a mohou být umístěny i přes sebe. Odlišností kostek by bylo mnohem více, ale je nutné zmínit i další aspekty Hyperballoidu. Jedním z nich je 25 unikátních bonusů, které lze získat a aktivovat chycením vypadnutých prémií z rozbitých cihliček. Některé bonusy jsou kladné (záchranné lano pod pálkou, pomocná pálka ovládaná počítačem, více míčků najednou, možnost střílet po cihličkách) a jiné záporné (např. život dolů).

Vše má slušnou úroveň zpracování, ať už jde o grafiku, zvuky či efekty, ale to už bývá u her produkovaných pod hlavičkou Alawaru zvykem. Čeká na vás 150 levelů v Easy, Normal a Hard módu rozdělených dle témat na tradiční, extrémní a exotické. Gamesku vytvořili Stargaze Interactive pod hlavičkou Alawar Games a já nemohu jinak, než vám říct, že stažením Hyperballoid Complete Edition určitě neprohloupíte. Udělejte to.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Hyperballoid Complete Edition Hyperballoid Complete Edition Hyperballoid Complete Edition Hyperballoid Complete Edition Hyperballoid Complete Edition