recenze

Smiley's breakout

Smiley's breakout

Abych řekl pravdu, myslel jsem si, že mě už hry arkanoidního typu nemůžou nijak překvapit - a to v jakémkoli smyslu. Po zahrání dnešního kousku musím ovšem konstatovat, že jsem se spletl.
Téhle hře se to však podařilo. Ne že by Smiley´s breakout nabízela úžasné změny a vylepšení, zcela nové nápady nebo něco na ten způsob, ale celý je takový...jiný. Já, který jsem z běžných arkanoidů zvyklý na větší množství dlaždic, které je zapotřebí zničit, na malou kouli (občas těžko viditelnou), rychlou pálkovací plošinu a neuvěřitelně manévrovatelné odpaly jsem byl dost překvapen, když jsem začal hrát.

Ovládat poněkud monstrozní plošinu a ještě zběsilejší „kuličku" bylo ze začátku opravdu dost nezvyklé. Je sice pravda, že něco tak velkého a navíc pomalého není problém kdekoli chytit a odpálit, ale na druhou stranu vám tato „výhoda" podstatně zmenšila prostor pro manévrování na monitoru. A to se samozřjemě muselo nutně podepsat i na tom, co všechno lze s „kuličkou" dělat a jak můžete ovlivnit její dráhu letu. No, řeknu vám to na rovinu, ovlivnit ji v podstatě nemůžete. Pouze lze minimálně korigovat její směr, ale rozhodně si nemyslete, že jedním nebo dvěma odpaly ji nasměrujete přesně tam, kam potřebujete.

Jak se na první pohled zdá, tak z této recenze musí Simley´s breakout vypadat jako pěkná pakárna. Naštěstí to tak není v případě, že hru hraje nějaký naprostý začátečník nebo malé dítě. Co si budeme nalhávat, pro nás, otrlé hráče arkanoidu, to určitě nebude.

stáhnout hru
Damon

autor
/ Damon

Skóre

76 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce