recenze

AquaBall

AquaBall

AquaBall je velmi povedený klon arkanoidu stylizovaný do podmořského světa plného mořských živočichů, rostlin i artefaktů, které do vody naházeli lidé. To vše je navíc skvěle audio-vizuálně zpracované a dobře hratelné.
Nikdy to neskončí. Tisíce remaků arkanoidu zaplavily svět a stále přibývají další. Vývojářské uskupení Alawar Games se rozhodlo k nim přispět svým umem a protože nejsou žádní troškaři (vždyť všechny jejich hry mají megalomanské vlastnosti), udělali hned několik remaků klasického arkanoidu - tedy hry od legendárních Taito, která vznikla v roce 1986 a inspirovala tisíce herních vývojářů k tomu, aby si ji přetvořili k obrazu svému.

Asi nejznámějším remakem starého dobrého arkanoidu od Alawar Games je herní série Magic Ball, která si získává příznivce po celém světě svým kvalitním zpracováním a která má aktuálně již tři díly. Mezi další klony původního arkanoidu vyšlých pod hlavičkou Alawar Games patří X-Ray Ball, Treasures of the Deep, Time Breaker, Strike Ball a Strike Ball 2 Deluxe, Roboball, NeoBall, Hyperballoid Complete Edition, FizzBall, Clash, Arkanoid 4000, Action Ball Deluxe a mnou zde dnes prezentovaná hra AquaBall. Každá z těchto zmíněných her je něčím osobitá a inovační, plná nečekaných zpestření a obsahující řadu levelů, z nichž každý je dost zábavný natolik, abyste se těšili do následujícího kola.

Jelikož Alawar Games sdružuje menší vývojáře, zmínil bych nejprve, že developerem tohoto kousku jsou Five-BN, kteří exkluzivně publikují gamesky přes Alawar Entertainment, což je společnost, pod níž patří právě zmíněný gigant prezentující shareware hry a nám dobře známý jako Alawar Games. Je to trošku zamotané, a tak se na internetu prezentují autoři hry jednoduše jako Alawar Games.

AquaBall, jak napovídá název, je arkanoid stylizovaný do podvodního světa plného ryb, mořských živočichů a rostlin i artefaktů, které se pod hladinou objevily díky činnosti a nečinnosti člověka. A tak herní kostky, co pomocí svého míčku ničíte, jsou například nahrazeny mořskými korály, hvězdicemi, poklady apod. Druhů kostek jsou obrovská kvanta, některé se dokonce v určitém tempu pohybují. O prémiích, jež můžete získat, ani nemluvím, protože jich zde potkáte také neskutečně mnoho. Podvodní zpracování také znamená, že na herním pozadí je například vrak lodi a plavou tam různé rybky. Vše je však variabilní, a tak se to postupně se stoupajícími levely obměňuje, aby se předešlo stereotypu a hra zůstala stále zábavná, což se myslím daří dokonale. Ve hře sbíráte také tzv. bonus bally, za jejichž určitý počet si lze zahrát některou z mini her jako např. pexeso apod. Levelů je také dostatek. Plná verze vás zabaví dokonce 150-ti levely.

Grafika, zvuky, hudba a efekty jsou naprosto dokonalé a vzájemně tak vytváří naprosto perfektní herní výsledek a proto mi nezbývá než vám AquaBall doporučit k vyzkoušení. Udělejte to.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Janička1

Janička1 | 15.01.15 v 07:41

nádherný

Radek | 03.11.07 v 20:13

http://md.spidla.cz - tady je to cesky

gyneco | 03.07.07 v 18:52

Tak na tohle jsem si vytvořil úchylku již před 20 lety a ještě mě to nepustilo!


galerie

AquaBall AquaBall AquaBall AquaBall AquaBall