recenze

Nanuk

Nanuk

Povedená německá ledově bílá skákačka z arktického prostředí s eskymákem v hlavní roli - to je gamesa jménem Nanuk. Pomozte eskymákovi k jeho milé a do jeho vesnice přes vodní kanál, kterým plují různě veliké kry. Přeskákejte s ním po krách domů a nespadněte do vody. Přitom nasbírejte, co nejvíce bodů a dejte si pozor na nebezpečí v podobě nepřátelských tvorů...
Řeknu vám, ti eskymáci mají docela dost drsný život. Tak třeba hlavní hrdina hry Nanuk se jednoho krásného srpnového dne vracel domů z procházky ledovou přírodou, když tu mu náhled přes cestu do vesnice praskl led, udělala se tam díra (nebo chcete-li kanál) plná studené proudící vody a oddělila ho od jeho kamarádů z kmene a hlavně od jeho milované eskymačky.

Náš eskymák neumí lítat, nemá člun a nechce zmrznout ve vodě při pokusu kanál přeplavat, má tedy jedinou možnou variantu (možnost), jak se dostat ke svému iglú a své milé. Korytem totiž plují různě veliké kry, které se od okrajů koryta i od sebe odrážejí dle fyzikálních zákonů. Eskymák musí kanál přeskákat právě po těchto pohybujících se krách, to vše musí ale stihnout v časovém limitu.

Na některých krách jsou bonusy, které vám zvýší high-score, na některých jsou ale i nepřátelští živočichové (například lední medvěd) - s nimiž se zrovna na kře setkat nemusíte, pokud nechcete přijít o některý z vašich životů.

Když dojdete ke své milé, vše se opakuje, jen s kratším časovým limitem. Na to, že je hra přes osm let stará, je vyvedena velmi precizně - potěší hlavně příjemná grafika, na kterou jsme dnes zvyklí u mnoha flashových gamesek. Nanuk je herní produkt, který si rozhodně zaslouží vaší pozornost. Pomozte Nanukovi domů!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

alexandra | 12.05.08 v 01:55

oie tudo bem???


galerie

Nanuk Nanuk Nanuk Nanuk Nanuk