recenze

NeoBall

NeoBall

Další velmi povedený arkanoid využívající k většímu požitku ze hry třetí rozměr. Místo běžných cihliček budete pomocí své pálky a míčku likvidovat reálné objekty - od zvířátek a dopravních prostředků přes stromy či sloupy elektrického napětí až po budovy, vesmírné základny a tribuny s jásajícími davy. Vše s hromadou efektů, bonusů a nádherným zpracováním.
Nevím, co se děje, ale každý další arkanoid na který v poslední době narazím, je lepší než ten předchozí. Poslední, který jsem zatím hrál se jmenoval Roboball a byl tomu dnešnímu arkanoidu velmi a velmi podobný. Proč také ne, když distribucí obou dvou se zabývá Alawar Games mající v nabídce desítky dalších remaků a klonů Arkanoidu. Ovšem obě jmenované gamesky vytvořily odlišné teamy. Zatímco ten minulý udělali Twisted Glass, tak dnes mnou zde recenzovanou gamesku Neoball vytvořila skupinka s názvem Ladia Group.

Jde opravdu o skvost, který se mezi Arkanoidy musí vyjímat na první pohled. A také tomu tak je. Opět budete pomocí pálky usměrňovat pohyb míčku tak, aby zlikvidoval všechny cihličky umístěné na herní obrazovce (herním stole). Běžné cihličky známé z ostatních remaků breakout/arkanoid games zde ale nahrazují skutečné objekty a předměty jako domy, auta, stromy, tribuny, vesmírné základny a věci k tomu patřící. Vše se totiž odehrává na trojrozměrném herním stole (včetně perfektního nájezdu na něj). Každý level je jinak stylizovaný a tak se jeden hrací stůl odehrává ve vesmíru, druhý na závodišti, třetí na severním zasněženém pólu a čtvrtý třeba ve městě. Motivů je tu ale mnohem více, vždyť Neoball disponuje neuvěřitelnými 80-ti levely. Odehrává-li se level například ve městě, pohybují se po obrazovce auta po silnicích (též určená ke zničení), létají zde letadla a podobně. Odehrává-li s naopak na venkově, pase se mimo jiné po herní obrazovce dobytek (opět určený ke zničení) a větrným mlýnům se točí "vrtule".

Bonusů, které můžete pomocí svojí pálky sebrat je zde neuvěřitelně obrovské množství a s přibývajícími levely přibývají další. Jsou tu bonusy známé z původního arkanoidu (jako například změna velikosti pálky, změna rychlosti míčku, roztrojení míčku, magnetizující míček a podobně), ale také bonusy ne tolik profláknuté - někdy až originální (např. míček se vám změní v pobíhajícího tvora, míček prolétává zdmi a neodráží se od nich, cihličky jsou neviditelné, míček je ožralý, nebo se pohybuje jako po vodě, jsou tu různé zbraně a podobně).

Všechno je perfektně zpracováno - pěkná grafika, hudba, zvuky a hlavně nepřeberné množství efektů dělajících ze hry obrovskou pastvu pro oči a vytvářejících na herní obrazovce někdy až ohňostroj výbuchů... Ale nebudu vás již zdržovat, neváhejte a stahujte. Jestli nějaký arkanoid stojí opravdu za to, tak je to dnešní Neoball.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

NADĚJE

NADĚJE | 12.02.15 v 09:13

Míček odpalujte pomocí pálky, na bojišti to bude vypadat jako za války :)

kokosmen265

kokosmen265 | 28.01.15 v 04:15

toto je nekonečná zábava

Hubert Rozmanitý | 20.02.08 v 11:21

Ten čtvereček, co je pod ním 7.77 MB je odkaz na stažení, co to je poslední dobou za invazi jelit, která se na to pod každou hrou ptaji? Krom toho máte google.

Milada | 20.02.08 v 08:10

nenašla jsem jak stáhnout. Díky za radu. Milada


galerie

NeoBall NeoBall NeoBall NeoBall NeoBall

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce