recenze

Dědin a jeho nová dobrodružství

Dědin a jeho nová dobrodružství

Projděte třináct různých levelů se svým hlavním hrdinou Dědinem, sbírejte body, bojujte s několika různými nepřáteli a překonávejte nástrahy, které jsou na vás připravené. Tato jednoduchá hopsačka ve stylu oblíbené plošinovky Super Mario je vhodná pro svou nenáročnost i pro děti, ale na nějaký čas jistě zabaví i starší hráčstvo.
Dědin a jeho nová dobrodružství je další z nekonečné řady jednoduchých, ale zábavných skákaček, které na nás různí autoři a tvůrci chrlí už dlouhou řádku let. Tentokrát se jedná o původní českou hru vytvořenou v Game Makeru a jejím autorem je Ladane Német. Ten se zabývá kreslením komiksů pro děti od 8 let. Také rád píše kratší prózy a kreslí samostatné obrázky na motivy komiksů, kromě toho ovšem vytvořil i řadu her. Tato je jeho sedmou v pořadí a vězte, že v ní zažijete řadu zábavy, na kterou jste zvyklí z jiných podobně zaměřených games. Hlavním hrdinou tohoto herního počinu je postavička jménem Dědin. Tu autor stvořil už v roce 2005 a v roce 2008 se objevuje Dědin právě v této mnou zde právě nyní recenzované hře, abyste se s ní propletli 13 různými úrovněmi. Příběh hry je jednoduchý: "Dědin si zajel na jeden ostrov, kde si odpočinul, ale když šel zpět na loď, aby se s její pomocí dostal zpátky, loď mu ujela. Tak se Dědin rozhodl dostat se domů pěšky." A právě od toho jste tu vy, abyste mu v jeho putování pomohli. Na cestě ho totiž čekají samé překážky a řada různých nepřátel, na které platí vždy trošku něco jiného (viz nápověda hry po stlačení klávesy F1).

Po cestě v roli nepřátel potkáte kraby, oranžové kuličky, malé ryby, velké ryby, psy hlídače, velikonoční zajíčky a čaroděje. Vaším úkolem je také sbírat body, ty dostanete například sebráním mince či kraslice, které se v levelech povalují. Při sebrání léku získáte jeden život. Design levelů je rozmanitý a tak se můžete vždy v dalším levelu těšit na něco nového a jiného, stereotyp v tomto směru nehrozí. Hra má jednoduchou grafiku a někdy se s Dědinem bohužel dostanete do míst, odkud se nedá vylézt a je nutné restartovat level, přesto se ovšem jedná o zábavnou hru, která váš může na nějakou tu chvilku zabavit.

Hra jistě potěší i děti, obtížnost v ní není příliš vysoká, a tak ji lze bez problémů dohrát za pár chvil.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Sůvička

Sůvička | 29.12.16 v 23:26

Dobrá hra.

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 08.09.16 v 16:52

tak toto neznám a v češtině tak zkusím snad bude bavit

Janička1

Janička1 | 14.01.15 v 06:55

aj dětičky sa zabaví to je fajn


galerie

Dědin a jeho nová dobrodružství Dědin a jeho nová dobrodružství Dědin a jeho nová dobrodružství Dědin a jeho nová dobrodružství