recenze

7th Heaven

7th Heaven

Plošinovka ve stylu zajíce Jazze udělaná čistě zlatýma českýma ručičkama. Ten kdo si občas rád zaskáče, nebude litovat, protože toho nabízí 7th Heaven pekelnou zásobu...
O tom, že český Albisoft umí dělat hry, velmi dobré hry se určitě nemusím rozepisovat. Krvavá skákačka Buřtík se stává pomalu legendou a 7th Heaven je další skvělé dílko, které spatřilo světlo světa díky šikovnosti Pavla Kopeckého. Stokrát mu za to díky.

Pro citlivější povahy mám hned na začátek dobrou zprávu. Tato hra není Buřtík, kde brutální scény spojené s ubíjením palicemi nechyběly. Jestli se v něčem Albisoft zlepšil, tak právě v citlivosti. 7Th je plošinovka a jak hned po spuštění zjistíte, ne nepodobná klasickému Mariovi, či snad Jazzovi. Běháte s jakýmsi človíčkem krajinou, sbíráte prstýnky a snažíte se vyhnout nebo usmrtit vaše nepřátelé. Těch jsou po celou dobu hry tři druhy – šnek, žížalka a žabka. Každeého z nich zabijeté starým dobrým zadupáním.

Na žížalku stačí skočit jednou, na žabku dvakrát a šnečí krunýř povolí až po třetím dupnutí. Vzhledem k tomu, že za každých sto prstýnků, které není problém v kole sesbírat, dostanete nový život, není takřka možné zemřít. Pokud byste přesto podlehli nějakému nepříteli nebo spadli do jámy, tak začínáte od Checkpointů. Těch je v každém kole hned několik. Levelů je pro vás přichystáno 11 všechny jsou originální. Textury se v žádném z nich neopakují, ba co dokonce, v každém kole ovládáte jinak ustrojeného panáčka. Ten je v někdy oblečen sportovně do trička a trenýrek, jindy pobíhá naopak skoro v zimáku s pláštěnkou. V posledním kole na vás čeká časový limit a pokud nestihnete najít cíl včas, tak uhoříte. Grafické zpracování i zvuky jsou ryze průměrné, na což jsme si už Albisoftu zvykli.

To, co vévodí jejich hříčkám totiž rozhodně není grafika, nebo midi-sekvence. Ano, je to hratelnost a to opět nebeská. Celé 7th Heaven se mi podařilo dohrát za dvě a půl hodiny, ale díky skvělé atmosféře se k němu často vracím. Albisoft to prostě umí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie