recenze

Wettmelken

Wettmelken

Život dojiče krav není žádná procházka růžovým sadem. Obzvlášť tehdy, má-li na starost takový dav dojnic, že stíhat všechny je skoro nemožné. Nevěříte? Dnešní flashová hříčka vám to dokáže…
Hra Wettmelken nás zavede do venkovského prostředí plného krav, letního nebe a vůně mléka. Prostě krása a pohodička, řekl by kdekdo. Jenže i venkovská idylka má své hranice. Všechno se může rychle změnit, když kravičky potřebují podojit. Bohužel ne hezky jedna po druhé, nýbrž všechny najednou. A co teď? To je ten základní a největší problém, kolem kterého se všechno ve hře točí a točí: Dojit či nedojit?!

Začněme ale hezky od začátku. Poté, co otevřete flashovou utilitu, Wettmelken, objeví se před vámi menu vybízející vás k volbě nové hry. (Mimo to si v něm samozřejmě můžete přečíst tabulku nejlepších hráčů nebo se seznámit s pravidly, ale protože je vše v angličtině a nedočkavé kravičky už čekají, doporučuji se rovnou vrhnout do samotné hry.) Jakmile ji pustíte, ocitnete se uprostřed sluncem zalité letní louky, na níž se pasou krávy. Mezi nimi postávají dva dojiči asijského původu, které ovládáte. Pomocí myši je můžete snadno zvednout a přemístit na libovolné místo louky, aby tam vykonali to, co mají v popisu práce. Na louce se zpočátku nic neděje a všechny dojnice se, s mírem ve vemenech, věnují pastvě. Jenže travička je šťavnatá, vemínka se plní, a tudíž netrvá dlouho a první dojení na sebe nenechá dlouho čekat. V tu chvíli se nad „plnou“ krávou objeví červená šipka signalizující její nutnou potřebu a vy musíte rychle vzít jednoho z dojičů a přesunout ho k té „pravé“.

Když se vám to podaří včas, dříve než se začne kravička znovu věnovat pastvě, můžete s radostí sledovat přibývající litry mléka. Docela snadné. Problém je však v tom, že neobstaráváte pouze jednu nebo dvě krávy, ale celé stádo. Jen co dodojíte první, hned potřebuje další. To co nejdřív vypadá jako idylka, se pomalu stává dojařskou honičkou na život a na smrt. V některých případech začnou ve stejný moment blikat až tři červené šipky a to znamená, že musíte vzít jednoho dojiče a dát ho na chvíli k jedné krávě a než přestane blikat druhá, přesunout ho k ní. Ve Wettmelken totiž nejde o to, abyste každou potenciální Milku vydojily do sucha, ale aby žádná z krav nezůstala dlouho s velkou zásobou mléka. Takovým se totiž začnou objevovat mžitky před očima, a pokud si nepospíšíte s kbelíkem, tak se může stát, že v důsledku přetlakování, praskne její vemeno a vaše honba za body tím skončí. Abyste vše zvládli, budete potřebovat velmi rychlé reflexy a občas i pořádnou dávku štěstí.

Hra je udělána ve Flashi a díky tomu je grafika čistá a poměrně precizní. Zvuky si bohužel nezaslouží jiné označení než velmi nedostačující. Nejenže není Wettmelken podmalována vůbec žádnou hudbou, ale kromě občasných poznámek postav dojičů chybí jakékoliv doplnění, jinak příjemné, atmosféry. Sečteno a podtrženo, nemá cenu si namlouvat, že dnešní hra zabývající se jen a jen dojením je něčím převratným, ale v žádném případě by neměla spadnout do studnice zapomnění. Pokud vás baví krátké a nápadité hry stahujte…budete spokojeni!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie