recenze

South Park PRO Racing

South Park PRO Racing

Máte-li rádi závodní hry a zároveň jste náruživými diváky South Parku, tak jste ve správnou chvíli na tom správném místě. Hra kombinující tyto dva prvky je totiž konečně tady. Perfektní hříčka pro dva hráče, která vás zaručeně pobaví…
Televizní seriál South Park sice již několik týdnů nezdobí obrazovky jedné české komerční televize, ale to nebrání nám, skalním fanouškům, abychom nostalgicky zavzpomínali na partičku kamarádů, kteří si nikdy a nikde neberou servítky. A aby té nostalgie nebylo přespříliš, protože to by se k našim přátelům ani tolik nehodilo, okořeníme vzpomínky ostrou jízdou v závodních autech a pořádnou dávkou zábavy.

Hra South Park PRO Racing je dalším přírůstkem do rodiny her, jejichž autoři do hlavních rolí hrdinů dosazují oblíbené postavičky z „vulgárního“ amerického seriálu. Díky jeho sledovanosti se tak hry od vcelku neznámých tvůrců dostanou jednoduše na krátkou chvílí na výslunní a spousta fanoušků je napjatá jak vypadá nová gameska s Kennym a těmi, co stojí za jeho stínem. Je to přesně tak i v tomto případě? Ne tak docela. South Park PRO Racing je totiž konečně dobrá hra, jejíž pět minut slávy nemusí utíkat stejně rychle jako několika nepovedeným Mariím s Cartrem.

Její hlavní výhodou je akčnost a rychlost. Jak jsem se již zmínil, celá hra se točí kolem závodů. Ty jsou velmi podobné legendárním Machines. Shora vidíte autodráhu (jednu ze čtyřech) a dvě autíčka. Jedno pilotuje Kenny a druhé Carter. Velkou nevýhodou SPPR je absence Single Playeru. Bohužel, jediná možnost, jak si užít trochu srandy je s kamarádem, který je stejně zapálený do závodění jako vy. Ale v případě, že takového seženete, nebudete mít na dlouhý čas o zábavu nouzi.

Grafika hry působí na první pohled dětsky, jako dobře odtažená omalovánka, ale po chvíli hraní pochopíte její účelnost. Autor vsadil na maximální hratelnost a složitá grafika by v tomto případě bohužel svůj účel nesplnila. To, co se mi obzvlášť zalíbilo jsou jízdní vlastnosti autíček a jejich chování v případě, že narazí do překážky. Když se tak stane, okamžitě jsou vymrštěny jako kdyby byly koule na kulečníku. Bude vám chvíli trvat než si na podobné vychytávky dostatečně zvyknete a během toho si budete užívat jednoduché, leč nadmíru kvalitní zavodění, které South Park PRO Racing rozhodně nabízí. Tak vzhůru do toho!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

kiki | 19.10.03 v 12:22

juchich

Hynek Žalčík | 18.10.03 v 11:48

Co to pises lukasi, u nas ssnad kazdy nerika svuj nazor do diskuze? Myslim si ze prave na freegame je narozdil od konkurence docela dost velka volnost. a to ze se ta hra tobe nelibi BERU! Treba me se take nelibi..
Prave proto je tu dikuze, aby se o hre mluvilo. Redaktor ma nazor a uda hodnoceni. Dale muzete hodnotit vy, jako verejnost a nakonec kazdej si muze napsat svuj idividualni nazor. a to je fajn ne?

lukas | 17.10.03 v 16:15

Cau lidi je to kravina mimochodem to ze je to super je napsano kvuli tomu aby mne freegame nesoudili


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce