recenze

Red Tank, Blue Tank

Red Tank, Blue Tank

Červený i modrý, oba nepřemožitelné tanky. Pořádná střílečka s dvěma tanky, samozřejmě kořeněná pekelnou zásobou herních módů v rukávu. Ďábelská arkáda, ďábelské hratelnosti…
Red Tank, Blue Tank je perfektním přírůstkem do rodiny akčních arkádách, u kterých si nemusíme tolik namáhat hlavy a pobavení je vždy zaručeno. Nejinak tomu bude i dnes. Hra běhá v okně a ještě před tím, než dáme do pohybu pásy našeho miláčka, měl bych vám něco říct k nastavení herních módů, které se zobrazí po odkliknutí Play the Game.

Možností a variací máme k dispozici nespočet a pokud patříte k jen trochu schopným angličtinářům, tak by vám nejlepší nastavení nemělo dělat problémy. Samozřejmě můžete tuto obrazovku bez mrknutí oka přeskočit a rovnou se pustit do smrtící řežby, ale proč si neupravit hru podle vlastního gusta, když to jde, že. Rychlost tanků je jen špičkou ledovce v nastavení arkády. Můžete měnit prakticky vše: rychlost střel, to jestli váš tank vybuchne, když narazí do stěn, prodlevu mezi jednotlivými výstřely, počet odražení střely od stěn a tak dále, a tak dále. Je toho skutečně spousta. Teď už ale zmáčkněme Done a pusťme se do pravého požitku. Hrací plocha je celá černá a je viděná shora.

Jsou na ni rozestavené občas nějaké ty zdi a volné kraje jsou průchozí – tudíž klasika. Protivníka máte pouze jednoho, ale za to poměrně vychytralého. Obzvlášť pokud nastavíte nejvyšší rychlost tanků i střel, nevím, nevím jestli bude vaše výhra jistá. Při hře v „továrním nastavení“ jsou pohyby tanků (na můj vkus) poměrně pomalé a tak by vám jejich ovládání nemělo dělat potíže. Hra není rozdělena do kol s narůstající obtížnosti, ale jak už bylo řečeno, vše se mění v nastavení hry, tudíž si tam vyberete i kolo, které si chcete zahrát. Svůj tank ovládáte šipkami a Ctrl střílíte. Grafika této hříčky mě mile překvapila. Prostředí je jednoduše, ale hezky vykresleno a tankům se dokonce hýbou pásy, když se rozjedou. A nakonec si schovávám to nejlepší.

Jedničku s hvězdičkou si zaslouží tvůrci za hudební doprovod. Velmi, velmi hezky zvládnuté ozvučení dodává hře na akčnosti a je jen dalším bodíkem k dobru v celkovém hodnocení. R.T, B.T. Můžu jedině doporučit...

stáhnout hru
Wellard

autor
/ Wellard

Skóre

85 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

MichalRuzicka | 15.04.13 v 20:26

Ahoj

Peppinno | 11.07.03 v 17:00

Po deseti (5) minutách dosti nezajímavé.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce