recenze

Aztec Challenge

Aztec Challenge

Dočetl jsem se, že hra Aztec Challenge je remake hry Aztec Challenge. Zní to možná trochu legračně, ale je to tak. I když jsem původní hru neviděl, mnohaznačný a graficky povedený remake se mi opravdu zalíbil. A na vás čtenáři je, abyste můj názor potvrdili či vyvrátili.
Jak již bylo řečeno, původní hru Aztec Challenge jsem bohužel neviděl nebo si na ni při své umně pěstované a laskané skleróze nejsem schopen vzpomenout. Nicméně dnešní remake si mne získal ze dvou základních důvodů. Prvním z nich je z mého pohledu sexy grafický kabátek a druhým je taková ta plíživě dobrá hratelnost.

První, co nás po chvíli hraní plácne do oka je fakt, že se hra skládá z několika žánrově odlišných fází. V první fázi například pomáháme hlavnímu hrdinovi (ó já hloupý, ani jsem se nezmínil o hlavním hrdinovi – je to takový nějaký průměrný Azték s dlouhými havraními vlasy a atletickou postavou) uskakovat před letícími oštěpy za svižného běhu řadou indiánů směrem k přibližující se pyramidě. Na celou akci nám stačí dvě tlačítka – „nahoru“ a „dolů“. Při stlačení tlačítka „nahoru“ náš hrdina laškovně povyskočí a „dolů“ znamená tak legrační úklon, což mne fakt pobavilo. V další fázi již prcháme po schodech vzhůru do útrob pyramidy vyhýbajíce se padajícím monolitickým kvádrům za účelem dosažení dalšího levelu. A tak pořád dokola. Z pochopitelných důvodů nebudu popisovat úrovně další, aby hráč, který mi naslouchá, měl motivaci bojovat až do konce.

Je to fajn hra. Při čtení infa o hře jsem se dozvěděl, že původní hra byla vydána na osmibitové platformě Commodore 64 někdy v osmdesátých letech. I dnes je její nápad a herní idea v novém kabátku přitažlivá.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Martin Kovář | 29.08.05 v 13:46

jj, kdysi jsem to smažíval na Commodoru64, byla to bomba... ale je to trochu jiný (například si nejsem jist, jestli je v remaku ten level s piraněma...)

veronika | 27.08.05 v 19:51

nemam k tomu co dodat

Jana | 27.08.05 v 17:08

Bomba! Tak jednoduchý a tak zábavný. Obzvlášť když zbývá poslední hlavička kousek od pyramidy :-)) Super!!!!


galerie

Aztec Challenge Aztec Challenge Aztec Challenge Aztec Challenge Aztec Challenge

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce