recenze

BlueBloxx

BlueBloxx

Co vznikne, když se skloubí Tetris a rozchechtlí smajlící? No, eh…Odpověď na tuto otázku přináší dnešní hra BlueBloxx – pořádně vysmátý Tetris.
BlueBloxx je jakýsi herní balík, v němž jsou schovány dvě staré dobré zábavné hříčky. Jednou z nich je mýtus a legenda Tetris a tou druhou je hra, která se nedostala tak úplně na výslunní jako jeho hranatý souputník, ale je svému brachu velmi podobná. Je to gameska Columnz.

Když BlueBloxx poprvé spustíte, čeká vás jednoduchá instalace a poté již samotná hra. Ta běhá v modrém okně, kde na pravé straně je ovládací menu a na straně levé místo pro hraní. Protože autory jsou, i přes anglicky znějící název, němečtí programátoři, klikněte na NeusSpiel a můžete si zvolit, jestli budete hrát Tetris, nebo Columnz. Další volbou je také výběr kostek, které budou brázdit herní plochu odshora dolů. Tady si tvůrci skutečně vyhráli a možností je přehršel. Od čtvercové klasiky, přes lentilky až po hlavu Barta Simpsona či rozchechtlé smajlíky. Cheche…

A o co ve hře jde? Myslím, že princip Tetrisu je všem jasný, a proto radši vysvětlím druhou z her – Columnz. V té, stejně jako v Tetrisu padají kostičky odshora dolů. Jenže tady začíná a končí podobnost. Útvar je vždy tvořen ze tří obrázků naskládaných na sebe. Jejich pořadí můžete libovolně přehazovat. Jednotlivé útvary přitom musíte umisťovat tak, aby se kdekoliv vytvořila souvislá řada alespoň tří obrázků. Takové pole pak samozřejmě zmizí a tím získáte nejen body, ale vyhnete se i neustálému hromadění obrázků. Na konci každého kola napíšete své jméno a za mohutné fanfáry budete zařazeni do tabulky vítězů.

Grafice hry nelze nic moc vytknout. Jde o tetris a tam se zbytečná přeplácanost nikdy nehodí. Vše je jednoduše přehledné a hratelné se pohybuje v rámci možností :-). Co se týče hudebního doprovodu, tak veškeré úkony jsou ozvučeny bicími nástroji, žádnou melodii nečekejte a navíc zmizení hotové řady kostek, a snad mi to hudebníci prominou, připomíná zvuk praskající dlaždice (???). Když nic jiného, tak přinejmenším originální. Tak, to je BlueBloxx, neboli tetris, tetris a do třetice tetris.

stáhnout hru
Wellard

autor
/ Wellard

Skóre

84 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Milena | 15.03.03 v 14:01

Tahle hra je opravdu pěkná. Líbí se mu, že nemusím hrát s kostkami, ale mohu si vybrat. Kolečka i smajlíci jsou výborní. Má to opravdu jednu vadu. Hrací pole je malé a nejde to zvětšit. Aspoň si to myslím, že to nejde zvětšit. Jinak je to perfektní hra.


galerie