recenze

Santa Cruise

Santa Cruise

V období Vánoc se vždy hodí nějaká gameska, abyste si ukrátili chvíli čekání na onen vytoužený večer. Proto je tu server Freegame.cz a spolu s ním i hra Santa Cruise, ve které budete mít za úkol ovládat saně se Santou a do každého komína hodit dárek.
Možná ani nevíte, že v tomto období se na internetu objevuje veliká spousta vánočních hříček. Jednou z nich je i velmi povedená Santa Cruise, o níž bude tentokrát řeč. Svým principem je téměř shodná s hrou Vánočka od Sgames. Minulý rok to byl náš dárek vám, našim čtenářům. Svým zpracováním ji však Santa Cruise bohatě převyšuje. Tak se na to podíváme, co říkáte?

První věcí, které si na této gamese všimnete, je její ne příliš příznivá velikost. Jistě, 10.5 MB není zrovna málo, ale určitě se vyplatí si soubor přesto stáhnout. Vždyť můžete u Santa Cruise strávit celé hodiny. Po spuštění se dostanete na úvodní obrazovku, kde si můžete přečíst, co se po vás chce. Pak už stačí kliknout na Start a přesunete se přímo do hry. Pomocí šipek ovládáte pohádkové sáně se samotným Santou na palubě. Jelikož se musíte neustále pohybovat vpřed, neexistuje možnost vrátit se zpět. Váš úkol je zcela jasný. Musíte v určitém časovém limitu dopravit co nejvíce dárečků jejich majitelům. A kudy jinudy by to mělo jít, než komínem? Pod vámi se rozkládá malebná zasněžená krajinka a všude kolem domečky s lidmi plnými očekávání vánočního večera. Problém je v tom, že se do komínů musíte trefovat za letu. Jednoduše zpomalte a stiskněte mezerník. Pokud budete mít štěstí a dobře jste si to vypočítali, dáreček spadne do komína a vám přibudou body do skóre. Jednotlivé komíny mají různou velikost a podle toho dostanete i body.

K dispozici máte pouze dvacet dárečků a omezený časový limit, což značně zmenšuje vaše možnosti na úspěch. Jako každý letec, i Santa si musí dávat pozor na vysoké budovy. Pokud se vám totiž podaří nabourat do jednoho z komínů či do vánočního stromu, zamotá se vám hlava a přijdete o jeden ze tří životů. Za vašimi zády probíhá normální život včetně střídání dne a noci a také počasí. Když vyletíte moc vysoko, dostanete se do mraků a téměř nic neuvidíte. Když navíc hodíte dárek do komínu, ze kterého se právě kouří, dárek vybuchne a vy přijdete o body. Z těchto všech aspektů se mi zdála gameska velice originální a dost povedená. To je k principu vše. Je to snad jasné, prostě musíte se trefovat dárečky do komínů, ještě ke všemu za neustálého letu. Ale bohužel si toho moc neužijete, protože časový limit je docela krátký. Poté hra skončí a vy budete mít možnost zapsat se do tabulky nejlepších hráčů...

Jak vidíte i podle screenshotů, grafika je na velmi vysoké úrovni. Vše je doplněno vizuálními efekty výbuchu či pohonu saní. Kromě toho hraje příjemná vánoční hudba, která navodí tu správnou atmosféru. Nemohu jinak, než všem vřele hru Santa Cruise doporučit, zvláště v období Vánoc. Takže pokud jsem vás přesvědčil a můžete si dovolit stahovat trochu větší soubor, nač ještě čekáte? ;))...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Moris | 08.01.04 v 11:09

Je to pěkně na píču fakt!!!!

Honza | 28.12.03 v 17:17

Je to vážne na piču, jak píše tak kurva pode mnou.
10 MB - já to nemám čas stahovat !!!!Je to vážne na piču, jak píše tak kurva pode mnou.
10 MB - já to nemám čas stahovat !!!!Je to vážne na piču, jak píše tak kurva pode mnou.
10 MB - já to nemám čas stahovat !!!!Je to vážne na piču, jak píše tak kurva pode mnou.
10 MB - já to nemám čas stahovat !!!!

Culinka =) | 26.12.03 v 19:34

Je to dobrá hra, ale na to, že má 10 MB, tak nic moc. A HLAVNĚ : dá se hrát jen když jste připojení na net !!!!!!!!!!!!! A to myslim, že je na hovno !!!!!!!!!

Jakub | 20.12.03 v 08:13

Je to super pařba!


galerie