recenze

Wormux

Wormux

Vyřiďte si účty se soupeři elegantně, s vtipem a za pomoci spousty zbraní, které vám jsou plně k dispozici. Tento způsob bojového dovádění v rozmanitých prostředích už tu jednou byl v podání malých a odvážných červíčků. Dnešní hra Wormux má s legendárními Worms podobného více než jen název.
V dnešní době se hraní her pomalu stává společenskou záležitostí. Přátelské zápolení s kamarády i kamarádkami si před obrazovkou počítače můžete dopřát i zde.

Ač by se to nemuselo na první pohled zdát, bez nějakého toho protivníka z masa si tuto hru moc neužijete. Hned na úvod by se slušelo říci, že Wormux je určena dvěma až čtyřem hráčům. A teď bych zase provedl exkurzi po pozitivních stránkách titulu. V první řadě si vyberete jeden z několika zvířecích týmů. Je jich opravdu dostatek a změnit lze i počet členů a jména. Dále bojovou mapu, kde se nastávající boj bude odehrávat. Změnit, vybrat snížit a zvýšit můžete opravdu mnoho věcí, které zde nemá cenu vypisovat, neboť si veškeré menu hry přečtete v jazyce českém. Změnit lze samozřejmě i jazyk :-). Pak už začíná samotná hra. Vaši vojáci jsou rozprostřeni do terénu a jejich úkolem je zlikvidovat ostatní členy nepřátelského týmu. Stiskem pravého tlačítka myši vyvoláte onu žádanou nabídku zbraní různého druhu, rozsahu a možnosti zranění. Najdete zde jak klasické bazuky a střelné zbraně několika typů, tak extravagantní granáty, miny, vybuchující kuličky, speciální útoky a samozřejmě baseballovou pálku. Nechybí ani nástroje, díky nimž sice nezaútočíte, zato se však dostanete pryč z ošemetné situace. Souboj probíhá po jednotlivých kolech, kdy si zvolíte z nabídky zbraní, zamíříte, vystřelíte a doufáte v úspěšnou trefu. Čím více hráčů, tím lépe se dá taktizovat a spiknout třeba proti někomu jinému. Jak ale někoho najít, když bratr je ve škole a vaší kočce to hraní na počítači dneska nějak nejde. Je tu možnost hraní po síti. Přiznám se, že jsem do tohoto taje příliš nepronikl. Bodejť také ano, když mi bylo oznámeno, že jediným připojeným týmem jsem já. Proto stahujte, ať se nás na bitevním poli potká co nejvíc. Jak bylo řečeno, hra už přestává být záležitostí jednotlivce. Je to masová záležitost.

Inspirace známými žížalkami je vidět na každém kroku, ale myslím, že se zabavíte přinejmenším stejně dobře i touto hrou.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 01.08.19 v 12:41

tak to bych si zahrála

zf | 02.05.09 v 20:01

Hej jak se pouziva plamenomet pls me to furt vypali jenom oblouk a dal to nejde

Kacirek_Donald | 30.10.08 v 22:14

Datyos: Díky za zprávu. Je to pravda a vygooglil jsem ji :-). Jestliže jméno soupeře zadá AI-stupid, bude soupeře ovládat počítač :) (vyzkoušeno).

Datyos | 30.10.08 v 12:01

Jsem nekde slysel, ze AI se da zapnout, tim, ze pojmenujete oponenta ai_stupid nebo tak nejak. Kdyz tak to vygooglujte ;)

UnHynek | 30.10.08 v 09:52

Svatá pravda, jako kdybych ji na svém ubuntu neměl.. musime prepracovat polozku OS. A vubec to nebude lehke, co ty Visty, tak taky nic moc nefunguje.. Ta tabulka se vzahuje primo k archivu, ktery si stahnes.. nicmene je to skoda, nezminit tam i jine verze, pravda!

eQui | 30.10.08 v 01:24

Moc nevim, proc je vlastne v informacich polozka OS (Operacni system). Nevzpominam si, ze bych tam nekdy videl neco jineho, nez Windows... Tahle hra jede nativne i pod Linuxem.


galerie

Wormux Wormux Wormux Wormux Wormux