recenze

Trackballs

Trackballs

Chcete si doplnit příjemnou chvilku kvalitní hrou? Máme pro vás předělávku arkády, která u nás vyšla mezi prvními hrami a je brána za jednu z nejlepších arkád. V dnešní předělávce okusíte lepší grafiku a perfektní hratelnost, díky kterým je Trackballs výbornou arkádou!
Nevím, zda si každý „pravý“ freeware hráč vzpomene na dobu, kdy Marble Madness kolovala po každém počítači jako nenasytný virus, pohltila každého hráče a nutila ho k dokončení každého levelu, ale určitě je dobré alespoň vědět, o jaký druh hry se jedná. Na jeho principu je totiž založena spousta dalších her, mezi které se jistě zařadí i Marble Insanity a také dnešní arkáda Trackballs.

Vaším úkolem je tedy, stejně jako za starých dobrých časů, dostat kuličku do exitu, tedy východiska z každého levelu. Cesta však nebude tak jednoduchá díky několika faktorům. Tím prvním je ovládání kuličky, které přesně simuluje pohyb kuličky v realitě. Tedy, pokud s ní pohybujete a chcete změnit směr, vždy zůstane nějaký dojezd, který vás v každém kole může stát pozici, do které jste se pečlivě propracovali. Důležitějším faktorem je určitě terén. Ten bývá minimálně rovný. Většinou narazíte na šikmé plochy, schody apod., které vám vaše snažení náležitě znepříjemní. Za zmínku stojí také někteří šikovně umístění protivníci, kteří vám znepříjemňují už tak složité pozice. Např. ve slepé uličce potkáte kouli valící se vaším směrem a ta vás následuje do doby, než se z uličky vymotáte.

Je samozřejmé, že grafika od prvních verzí Marble Madness pokročila a dnes ji okusíte v parádní podobě. Lehké stíny a dobré vybarvení každého kola vás vtáhnout do hry a budete se chtít prokousat každým levelem. Alespoň u mě tomu tak bylo. :)

Celkově toho hra nabízí dost. Úroveň obtížnosti nijak neklesla, ba naopak. V některých kolech vám připadne nemožné dojít k exitu, ale po dokončení si oddychnete a začnete vypočítávat cestu dalšího kola. Na dokončení máte několik životů a samozřejmě také časový limit, který musíte dodržet. Čas může být v tomto případě nejhorším nepřítelem, neboť z některých pozic se jen tak nevymotáte a zkoušet to rychle je to nejhorší řešení. Výhodou jsou checkpointy vracející vás po selhání do pozic, kterými jste už prošli. Trackballs mě baví a budu rád, když tu spoustu levelů dokončím. Věřím, že tomu tak bude i u vás.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

AdaDanjermond | 19.01.07 v 06:15

No odjinud to tedy stahovat nebudu! To jsem udelala jednou a dotahla jsem si bacil...

Pontius | 30.05.05 v 13:05

Už to jde...

Petr Horák | 29.05.05 v 21:29

Píšetem že to uploudnete k vám a ono to pořád nejde stáhnout. Tak co s tím je?

Pontius | 25.05.05 v 18:58

No já doufám že ne :) Ale i tak jsem rád za dobrého čtenáře ;)

Like | 25.05.05 v 17:19

Nemas zac, aj nabuduce ked bdue treba :)

Pontius | 25.05.05 v 16:54

Díky moc ;)
Opraveno...

like | 25.05.05 v 15:21

skus na tejto adrese
http://sf.gds.tuwien.ac.at/00-exe/t/trackballs/
Mas tu aj novsiu verziu a aj tie starsie

Pontius | 25.05.05 v 12:34

Za vzniklou chybu se omlouváme. Včera to ještě šlo. Nevím, proč dnes ne. Je možné, že to později půjde, ale v každém případě to v nejbližší době uploadneme k nám. Díky za strpení

mandragora | 25.05.05 v 12:28

nemam nejmensi poneti, jak tudle gamesku stahnout.
nejde mi to. nejakej help?


galerie