recenze

Nix

Nix

Šílené závody s úkolem podobným, jako je v Destruction Derby! Avšak s jednou výjimkou, která vás určitě potěší. Mimo bourání lze praktikovat i zbraně, kterých je tu více než dost. To vše ve 3D provedení a samozřejmě zdarma!
Hra Nix sice není 100% dokončená a pár detailů ji ještě chybí, ale i přesto ji vývojářský tým DigiPen pustil do oběhu. Není divu, už teď nabízí jedinečný a nenapodobitelný zážitek ze hry, který si můžete pochopitelně vyzkoušet. Zatím si tedy nenastavujete grafiku, máte k dispozici pouze jedno vozidlo – cadillac a jednu mapu, na která se však dostatečně vyřádíte.

Spuštění hry zobrazí menu s pozadím, které perfektně vystihuje celou hru. Letící cadillac a pod ním přívěsy, které se vám budou při samotném hraní někdy hodit pro krytí. Při prvním spuštění vypadá hra nepřehledně a docela jednoduše, ale po delším hraní zjistíte, že to tak jednoduché nebude. Vaším úkolem je ujet určitý počet kol a přitom zničit několik protivníků, kteří mají stejně jako vy cadillac a pochopitelně i stejný počet zbraní. Zároveň byste měli odolat jejich útokům, které budou někdy opravdu těžké. Bude se vám k tomu hodit, když se naučíte ovládat vozidlo, se kterým to vždy není zrovna nejlehčí.

Co mě na hře mile překvapilo je ovládání, které je nakombinované s požíváním myši, kterou potřebujete pro míření na nepřátelské vozidla. Takže zatím co klávesnicí řídíte cadillac, myší řídíte kanón, který máte na horní části vozidla. Velmi dobrá kombinace, která sice není novinkou, ale ve freeware hrách se s ní nesetkáme příliš často. Zbraní je ve hře celkem osm. Začínáte s machine gun, který bych doporučoval okamžitě přepnout na silnější zbraně. Všech však máte určitý počet, takže si předem promyslete, jak s nimi naložíte. U mě se nejpoužívanější zbraní stal homing, neboť po správném namíření a vystřelení si vždy našli svůj cíl. Ale i ostatní zbraně mají své výhody a v některých bojích se vám budou hodit.

Až na pár chybějících věcí, na kterých se teprve pracuje, naprostá spokojenost. Tak s klidným svědomím hodnotím Nix. Občas jsem se sice trochu rozčílil, když jsem se ocitl uprostřed všech protivníků a všichni stříleli jen do mě, ale někdy jsem byl zase spokojen, neboť jsem nebyl uprostřed, ale v kruhu s ostatními vozidly. Určitě si projděte nastavení ovládání než začnete hrát, ať máte možnost využívat vše, co hra nabízí a věřte, je toho dost.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

dominik foltýn | 30.05.06 v 16:06

nevíte nekdo proc to nejde hrát po netu?

martin | 06.10.05 v 11:47

you are martin

fd | 02.10.05 v 07:10

good

DiXiE | 04.11.04 v 10:44

d3d9.dll : To ti jenom hra rika, ze nemas DirectX 9. Stahni si DirectX a pak ti to pobezi :-D

Marek | 07.04.04 v 14:54

Na XP to jde. Knihovnu je možné stáhnout, pokud jí už XP v sobě nemá nainstalovanou.

Petr | 07.04.04 v 06:05

Tak mi to na XP nejde. Chybí knihovan d3d9.dll :O((

Marek | 01.04.04 v 13:03

Rádo se stalo :))

Ivan | 31.03.04 v 07:30

Děkuji Markovi - stahování dle jeho návodu opravdu funguje.

Marek | 30.03.04 v 14:03

Ivan: na stránce DigiPenu stačí jen akceptovat jejich podmínky, vyplnit krátké info a odeslat. Pak by mělo stahování bez problémů jít.

Ivan | 30.03.04 v 13:49

Marně se pokouším hri NIX stáhnout. Vždy se mi objeví stránka DigiPen a když spustím stahování Nixu, stahování se neuskuteční a jsem zpět na DigiPenu...

ImTheFly | 29.03.04 v 02:03

Takže tak trochu Interstate 82:) Ale v pohodě....


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce