recenze

STX: The Sentinel Conspiracy

STX: The Sentinel Conspiracy

Silnice jsou zaplněny spoustou řidičů, co nedodržují stanovený zákon. Je na čase, aby je někdo odsoudil. Tento nelehký úkol na sebe bere tajný agent, do jehož role se můžete vžít v této rychlé akční hře. Vyjeďte si zastřílet na silnice!
The Sentinel Conspiracy je skvěle řešená závodní hra, kterých už pár na FreeGame máme. Za zmínku stojí rozhodně Race Game, ve které se sice nestřílí, ale na její velikost je překvapivě dobrá. Je to také jeden z prvních 3D závodních simulátorů, který se u nás objevil. Druhým dosti oblíbeným je Racing Dynamics, o jehož kvalitě se též nedá pochybovat. Dnes se k těmto dvěma úspěšným simulátorům přidá i STX: The Sentinel Conspiracy, kde si navíc i zastřílíte.

Po spuštění hry se objeví tabulka, která vás asi příliš nepotěší, ale tak už to bohužel u lepších her chodí. The Sentinel Conspiracy můžete hrát jen 10krát. Pak vám její hratelnost vyprší. Z toho tedy jasně vyplívá, že se jedná o shareware, který je nutno zakoupit, abyste ho mohli hrát neomezeně. Nijak však nevzdychejte. I za 10 her se dá hra dohrát.

Co vás určitě překvapí, je začátek hry, kdy se auto samo rozjede a zastaví až na rychlosti 60 km/hod. Tato rychlost je minimální. Můžete pochopitelně i zrychlit, ale při zpomalení jízdy se dostanete zase na 60 km/hod, ani o chlup méně. To hru dělá rychlou a dynamickou, což by hráče mělo potěšit. Co k tomu přispívá, je možnost zrychlit vozidlo na maximum, čili využít „nitro“ (po našem oxid), což dnes najdete v každém novém závodním simulátoru, který se zabývá pouličními závody. V nesnázích tedy stačí jen stisknout shift a motor auta nabere na otáčkách. Problémy se vám budou snažit způsobit nepřátelské jednotky v podobě aut, které do vás budou vrážet, čímž vás vychýlí z trasy a pošlou mimo ní. To se vám však stane pouze v případě, že budete hodně nešikovní nebo budete mít prostě smůlu a ve chvíli, kdy do vás auto narazí, budete zrovna příliš u kraje a doplatíte na to. Když se však budete pohybovat vprostřed silnice, není možné, aby vás protivníci vytlačili až za krajnici. Vy jim samozřejmě můžete způsobit to samé a navíc vyšší silou, která je odhodí o něco dál než v opačném případě, kdy do vás naráží oni (jedna z malých chyb her – přílišné zvýhodnění vašeho vozidla). Mimo toho se jich můžete zbavit i střelbou, kterou spustíte mezerníkem. Tu můžete využít na všechny pozemní jednotky, které se vám postaví do cesty, ale měli byste si dávat pozor na taxíky, po jejich sestřelení vám ubude několik bodů. Mimo běžných aut na vás útočí i auta vylepšená, která občas vystřelí a jejich střela poškodí vaše auto, což se projeví při řízení. Dalším protivníkem jsou vrtulníky, které už běžným střílením nezneškodníte. Na ně je třeba využít zbraně speciální, které musíte nejdříve sebrat při jízdě a pak je použít klávesou S (klávesami A a D přepínáte mezi těmito speciálními zbraněmi).

Mrzí mě, že je naše vozidlo tolik vylepšeno před těmi ostatními. Je to sice vozidlo tajného agenta, které si asi každý představí jako BMW v Jamesi Bondovi, proti kterému neměl nikdo šanci, bylo plné zbraní, vychytávek a pochopitelně i rychlé. V tomto případě by to však mělo být jako ve filmu a nepřátel by mělo být o mnoho více. Přibude jich v dalších levelech, ale stejně je to smutný počet a není nijak těžké se s nimi vypořádat. Avšak celková hratelnost s grafikou a zvukem ze hry dělá neobyčejnou. Využití oxidu pro zrychlení, speciální zbraně, kaluže na silnici, které vám znepříjemní jízdu, to vše jsou působivé vychytávky, které ze hry dělají takovou malou raritku mezi akčními závodními simulátory.

stáhnout hru
Blister

autor
/ Blister

Skóre

87 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

BA | 28.03.04 v 14:00

Kontrolujete si vôbec,či sú tam špiónske programy?
Ja som si Ad-awareom skontroloval,či tam niečo je,
a desiatky súborov(najmä Registry Keys)bolo zistených :-((. Ale inak dobrá hra :-)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce