recenze

Knights of Zarria

Knights of Zarria

V tajemné říši Zarria se probudilo zlo. Stovky hrůzných stvůr zaplavují celou říši, která se řítí do záhuby. Je tu však rytíř, kteří se snaží o její záchranu. Pomozte mu v této stvůrami nabité RPG vybojovat zpátky říši!
Když se tak poohlédnu za hrami, kterými jsem se zabýval, tak si nevzpomenu na žádnou, která by měla něco více společného s dnešní RPG pařbičkou. Vzpomenu si jen na Wizard Duel 2, který však nebyl nějak převratnou záležitostí. Jednalo se o velmi stereotypní hru, která se opakovala stále do kola, takže něco jako deathmatch, ale tento však nebyl příliš akční a hratelnost značně pokulhávala. Když projdu trochu starší hry na Freegame.cz, tak najdu ještě Crimsonland, který už byl více akční, hlavně díky neustálému návalu nepřátel, což je něco, s čím se dnes také setkáte. Bohužel se však děj Crimsonlandu odehrával na jednom místě a to byla obrovská chyba celé hry. Takové jsou tedy z části podobné hry.

Příběh se odehrává okolo říše Zarria, kde zbylo jen několik rytířů, kteří se chtějí postavit zlu a přemoci ho na své vlastní půdě. Nepřátel je však příliš mnoho, a tak zůstává už jen jeden rytíř, který stojí proti obrovské přesile. Tak by měl vypadat příběh celé hry, z něhož je jasné, že si zabojujete se spoustou nepřátel. Kéž by šlo o rytíře jako jste vy. Setkáte se tu totiž s několika druhy ohavných nepřátel. Pokud jste se již dívali na screenshoty, tak na dvou je to vyobrazeno dosti viditelně. Snad jsem vás tedy zachránil před případným šokem, který jsem měl málem já. Po chvíli hraní, kdy na mě útočili stále ti samí protivníci ke mně ze strany přichází něco většího alá zrůdy z Diabla 2. No opravdu hnus. Je jich tam však více, takže se nechte překvapit. ;)

Celá hra spočívá v nekonečném střílení a hledání místa a s klasickým nápisem „exit“, které vás vždy přesune do delšího levelu. Jak už to tak samozřejmě bývá, tak v každém dalším levelu se setkáte s trochu jiným prostředím, jinými zrůdami a hlavně jiným počtem těchto ohavných stvoření. Umělá inteligence sice není zrovna nejlepší, ale neměli byste na to příliš spoléhat, neboť vás může překvapit např. pomalá zprva neškodná zrůda, která najednou sebere třikrát větší kámen a hodí ho po vás. Tím oslabí váš štít a vaše sebevědomí je rázem nižší. Zbraň, se kterou začínáte, jsou nepříliš rychlé střely s celkem malou kadencí. Proto si rozhodně všímejte malých předmětů, které se často vyskytují kolem vás. Ty obyčejnější (krychlové) vylepší váš štít a ty viditelnější (např. písmena) vaši zbraň. Někdy získáte např. střely, které letí do tří stran nebo mrazící střely. S těmi se pak hraje mnohem lépe. Co se dá také využít je výskok, který používáte pravým tlačítkem myši. Ten používejte ve chvílích nesnáze, když už nebudete vědět, kam utéci.

Knights of Zarria mě zaujala skoro všemi herními vlastnostmi. Grafika je na úrovni, hratelnost bez pochyb také a doprovodná hudba a zvukové efekty jsou též solidní. Nenechte se tedy zaleknout velikostí hry nebo některými zrůdami ze screenshotů. :) Hra patří rozhodně do počítače každého fanouška RPG her. Nedosahuje kvality běžných RPG, ale mezi freeware hrami je to unikát. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

zdenka | 03.06.03 v 20:57

Tahle hra je fakt bomba

Vindaloo | 03.06.03 v 20:19

tadle hra ode me dostala 100, a to protoze je to prvni hra mezi komerci shareware a freeware ktera tuto techniku pouziva a jelikoz tyto bryle vlastnim( z nejake detske knizky...) mel sem absoltni herni 3D zazitek. Jen vyskocit z monitoru.

Honza | 01.06.03 v 10:07

masakr


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce