recenze

World of Magics and Heroes

World of Magics and Heroes

Jestli jste dobrodružná povaha, máte rádi tajemno, nadšeně rozkrýváte staré pozapomenuté záhady a nebo se vám líbí představa vás jako slavného hrdiny - zachránce, je tahle hříčka stvořena přímo pro vás. Ale nejen pro vás - vlastně postačí, pokud máte rádi české hry!
World of Magics and Heroes (dále jen WoMaH) je další hrou od známého týmu Mystery Studio. Říkám známého, protože jsme vám již několik jejich her představili a nebyly to vůbec špatné hry. Připomeňme Sim Village, Sim Village 2. Pokud už jste je hráli (a pokud ne, tak vám doporučuji si je zahrát), tak asi máte určitou představu, co můžete od Mystery Studia čekat. A právě to je překvapení WoMaH. Je totiž úplně jiná, než jaké jsou ostatní hry tohoto studia.

Už z názvu plyne, že půjde o něco nadpřirozeného. Ano, kdysi před dávnými dobami, daleko před naší civilizací a téměř za hranicemi našeho poznání také žili lidé. A též jejich nepřátelé. Napsal jsem, že tato doba je téměř za hranicemi našeho poznání. Je to na místě, neboť jediné zprávy, které z té doby máme, jsou obsaženy v kronice sekty kouzelníků Ohnivého kruhu. Tehdy nebyl svět takový, jak jej známe dnes. Existoval jen jeden jediný kontinent, který se nazýval Velkým. Na severu tohoto kontinentu se rozprostírala říše zla, ve které vládli nebezpeční mogbulové. Tito tvorové hrozili neustále vpádem na poklidné území Velkého kontinentu. Právě k odrážení této hrozby zde byli kouzelníci Ohnivého kruhu, kteří vytvořili mezi Velkým kontinentem a říší mogbulů propast, přes kterou se nemohl nikdo dostat. Jenže, jak už to bývá, když nepřichází zlo z venku, přijde zevnitř. Mezi uklidněnými lidmi se začaly šířit typické nešvary - krádeže, závist, vraždy. Kouzelníci nemohli zastavit zmenšování propasti, až jednoho dne musela být lidská říše připravena na útok. Tamější král povolal do zbraně každého, kdo se mohl boje zúčastnit a vydali se k propasti. Přišli právě včas, neboť hned po jejich příjezdu propast zmizela a do země vtrhly hordy mogbulů. Vypukla veliká bitva.

Lidstvo bylo krůček od vítězství, zabilo všechny mogbuly, zbyli jen velitelé. Jenže vypuklo zemětřesení, které zabilo krále. Lidé byli dezorientovaní a rozprchli se. 11 pozůstalých mogbulů obsadilo 8 lidských měst a krutě v nich vládne. Jenže. Jenže jedna malinká vesnička unikla jejich pozornosti. A tam se narodil…náš velký hrdina - tedy vy. A to se dostáváme k vašemu úkolu ve hře. Nejdříve si vyberete, kým chcete být - zlodějem, čarodějem nebo bojovníkem (něco na způsob Quest for Glory). A pak se svým hrdinou musíte procházet od jednoho města ke druhému a likvidovat zrádné nepřátele. To se děje tak, že se vám zobrazí vaše postava a mogbul v bojovém postavení a vy kliknutím na příslušná tlačítka ovládáte boj - vždy máte jeden tah vy a jeden tah soupeř. (to zase připomíná Heroes of Might and Magic).Vždy, když se vám to povede(tedy - téměř vždy) za své vítězství něco dostanete. Třeba lahvičku s lékem, který se bude opravdu hodit, protože mogbulové jsou čím dál tím silnější, nebo lahvičku many, díky které můžete na nepřítele sesílat během boje různá kouzla. Hra obsahuje i jakési primitivní RPG prvky, takže během vašeho putování se vám zvyšuje např. zkušenost. Jak se dostáváte mapou k městům severněji položeným, roste síla mogbulů, takže někdy musíte opravdu dobře zvážit, jaký útok zvolit, aby mogbulovi nezůstala třeba jen jedna jednotka života, mohl do vás udeřit, čímž by vás zabil.

Nyní se dostáváme k technickému zpracování, vezměme ho jen ve zkratce - hra není po grafické stránce žádným zázrakem, zvláště obličeje postav, se kterými se dostanete do řeči, jsou leckdy dost směšné. Zvuky ve hře nejsou vůbec. Ještě si neodpustím rýpnout trochu do dialogů, které jsou někdy snad ještě komičtější, než ony zmiňované obličeje postav. Reálné nejsou tedy ani trochu. Na druhou stranu ale oceňme příběh hry, který je velice povedený...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Czernovski | 20.07.04 v 14:17

Když sekneš, bolí to víc :-)

Dan | 20.07.04 v 14:14

Tady na tom se ukáže jestli ten recenzátor tu hru hrál víc jak 30 min. Vypadáv to že néééé

Warbow | 08.04.04 v 07:38

P.S.:Moh by mi někdo vysvětlit,jakej je rozdíl v útoku,když kopu nebo sekam?????

Warbow | 08.04.04 v 07:33

Jako to zdraví je teda fakt vymakaný-sem po bitce,tak sem si řek ,že se zregeneruju .Ale je to teda fakt vymakaný!Po "regeneraci" sem šel do bitky-a co se nestalo!Muj život byl zase v polovině!Todle by se fakt mělo dotáhnot.Abych jenom nečernil,tak musim říct,že ten příběh je docela promakanej.Mam pocit,že kdyby autor nechal s programovaním,tak by klidně mohl psát příběhy do Dračího doupěte! :))

Bachroj | 20.03.04 v 20:49

Nevím, co se ti na tom mohlo líbit. Když si vybereš dědka s holí, a je tam animačka toho mlátiče, a potom zas trapnej vojáček, no to je vysloveně brakařina! Že se ti ta chyba se zdravím stala náhodou jen dvakrát výrobce neomlouvá, je to další hra na prd a s chybama, stejně jako ostatní od tohoto autora. JE TO NAPROSTÁ DEBILITA!

Kramtol | 20.03.04 v 20:40

To je tedy dílo toto zase, člověk si vybere Nabouchance a pak se tam objeví jakýsi vojáček. Fuj! Začátek vypadal velice slibně a pak toto! Hanebnost!

Papek | 17.03.04 v 08:05

Dohrál jsem tuto hru cca 3x za každou postavu (tedy ne že by v tom byl rozdíl :)) a jen 2x se mi po vylečení zdraví opět snížilo na 20. Jinou chybu jsem nenašel (myslím po technické stránce). Jinak hra mě docela bavila, jen kdyby byla více variabilní

Dargnon | 02.03.04 v 10:41

je to zkurveně zabugovaný, hodinu čekám až se vyléčim na 250 life pak du do boje a mám 20 life, za to bych dával na celu s bilem fatesem

Don Grande Mechanoid | 23.02.04 v 17:23

Tato hra je ubohá, tisíc let jsem čekal abych se moh uzdravit, páč už jsem neměl flašky, a pak nastoupim do boje a náhle mam jen čtvrtinu zdraví. A to někdy i když jsem předtim požil z lahve. To být pičovina! Mnohočetné chyby v psaném slovu nepočítám.

MickLock | 22.02.04 v 18:11

Pochopilste nekdo rozdil mezi tim, kdyz toho zelenyho debila kopnu nebo seknu? ostatne mozna je to ve mne, jsem vygumovanej, ze me nenapadlo driv, ze kdyz mam v ruce sekyru, tak mam silnejsi kop...
Jo a chybi "save game", ale to asi schvalne...

sam | 21.02.04 v 18:27

Muže mi nekdo říct jak to spusti,když už mám vybráno ?

Sam | 21.02.04 v 15:12

Je to dost debilni hra nechapu jak ste ji semka mohli vubec dat!!!!!!!

LnicJ | 21.02.04 v 10:33

NicMoc je to moc jednotvárný

s.lukas | 21.02.04 v 08:37

je to super hra

Recode | 21.02.04 v 08:01

Mam to uz sice z Levelu ale je to bozii


galerie