recenze

Dark Wars

Dark Wars

Hledáte pořádnou akci, která má skutečně něco do sebe? Hru, kterou zaručeně po pár dnech nezamete pod pracovní plochu? Hru, která staví ostatním laťku velmi vysoko? Tak pak je Dark Wars něčím pro vás!
Poslední dobou se objevují hry, které jsou celkem průměrné, občas narazíme na nějakou, která nás pobaví svým námětem nebo zpracováním, ale skutečných pecek je jako šafránu. A tak tomu také vždy bylo, je a bude. Z jednoho prostého důvodu. Totiž, čím víc bude pecek, tím víc je začneme považovat za standard, z kterého zase bude vyčuhovat jen pár nejlepších. Ale je jasné, že celková úroveň, kterou právě tyhle pecky táhnou nahoru, poroste. A jednou z těchhle pecek je právě i Dark Wars.

Když řeknu 2D střílečka, polovina z vás obrátí oči v sloup a začne hledat tlačítko Zpět. Chyba! Dark Wars je totiž naprosto bombová hra. Můžete ji hrát jako singleplayer, ale také hlavně ve dvou hráčích. Vše si pěkně rozdělíme. Nejprve se ale pustíme do technického zpracování, abyste měli lepší představu. Jak už jsem se zmínil, Dark Wars je provedena ve 2D, nicméně v krásné grafice, kdy se nemusíte vůbec bát, že byste byli ochuzeni o stříkající krev či roztodivná monstra. Stejně tak i zvuk je báječný, skvěle doplňuje akčnost hry. Řev monster při zabití, střelba…doprovodná melodie vám nakonec ani chybět nebude, i když, kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby ve hře nějaká byla.

Ale vrhněme se na hru samotnou. Řekl jsem, že si vše rozdělíme, takže nejprve si něco povíme o singleplayeru. Hra je pro jednoho hráče je koncipována jako klasické 2D akce. Procházíte mapou- tak je rozdělena do jednotlivých obrazovek, takže ve chvíli, kdy rozstřílíte či jinak zbavíte života kostlivce nebo jejich zelené spojence, je vám umožněna cesta dále. Váš úkol je tedy jediný - střílet a střílet. V každé další obrazovce nepřítel přibývá a oni se také stávají zákeřnějšími, i když, občas se dá také mluvit o jejich mírné demenci, to když si například všichni vlezou do takového příkopu, ze kterého už nemohou vylézt- a čekají jen na to, až si nad příkop stoupnete a pošlete jim olověný pozdrav, po kterém se oni vesele rozstřikují po obrazovce. Jenže, zase na druhou stranu je důležité říct, že pokud vám dojde střelivo, asi jste skončili, protože skočit do takového příkopu jen s nožem znamená takřka jistý konec hry. Pokud dokončíte misi, posouváte se do jakéhosi dalšího dějového celku, který je ovšem opět o něco obtížnější. Při zabíjení se setkáte s jakýmisi balíčky, které zbudou po mrtvolce. To jsou peníze, které během celé hry sbíráte, za než si pak dokupujete zbraně a střelivo- právě a pouze mezi jednotlivými misemi. Náplň hry je ale stále stejná. Střílet, střílet, ovšem, pokud nejste pacifisté, nudit se nebudete.

Podívejme se ale na multiplayer, jehož jsou dvě možnosti. Takže- můžete hrát jako spojenci nebo jako nepřátelé. Při hře spojenců vás čeká úplně stejná mapa jako v singleplayeru, ale jste na všechno dva a o zábavnosti takového řešení je snad zbytečné mluvit. Myslím, že je to nápad opravdu geniální.

Pokud ale budete hrát proti sobě, máte na výběr z několika různých map, na nichž budete právě jen vy dva a nebudou vás tam obtěžovat žádní jiní zbyteční nepřátele. To je tedy klasický multiplayer, jak si ho představujeme. Připadá mi, že právě hra pro více hráčů je tím faktorem, který rozhoduje, zda si hru budete ještě někdy hrát. V takto provedeném multiplayeru by bylo asi s velkým podivem, kdybyste se k Dark Wars ještě v budoucnu nevrátili.

Z celé recenze je asi patrné, že tahle hra mě vyloženě bavila a velmi se mi líbila a moc bych se divil, kdyby nedosáhla ohlasu i u vás, čtenářů, protože na svou velikost skrývá obdivuhodnou zábavnost! V případě hry Dark Wars skutečně není co řešit! Tu si prostě musíte stáhnout!

Dodatek: Až poctivě dohrajete tuto raritku, čeká na vás druhý díl! Nejdříve ale vychutnejte krásy dílu prvního...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Mečislav Kozel | 21.05.08 v 19:11

Google, zadáno "CNCS32.dll". První odkaz: http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?cncs32

Spider-Bait | 20.05.08 v 21:14

prosím mohl by mi někdo poslat tu knihovnu???
CNCS32.dll se jmenuje. moc prosim kdyztak na mail nebo na icq 407194697
prosim nutně potřebuji

DaStu | 27.02.07 v 10:45

jj nejde to pustit ale mel sem ji driv je to narez!!!!

petr | 05.06.06 v 18:02

kurvi hraje vadná nejde to pustit chibí CNCS32.dll

el kokoto | 29.06.05 v 09:45

pošlete mi to plíííz...hned

Glidza | 30.05.04 v 09:53

jaká tam chybí knihovna? jestli je to možný, prosím pošlete mi to taky:)

Eďák | 05.05.03 v 14:33

dobrá hra!!!!!!!!docela maso!

Gartog | 24.03.03 v 14:39

Pošle te mě to také

kejin | 05.03.03 v 14:03

Nejde mi to spustit.Chybí tam nějaká knihovna! Co s tím mám dělat?

jan novak | 24.02.03 v 15:04

pošlete mě to


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce