recenze

Asterix Game

Asterix Game

Římané to měli s Galy těžké. Alespoň tak se praví v pověstech o Asterixovi, dá-li se vůbec tato smyšlenka považovat za pověst. Každopádně vězte, že pokud vám doba římská dělala problémy třeba v dějepise, můžete se všem Římanům pomstít právě nyní.
Ve hře Asterix game paradoxně hlavní postavou není Asterix, ale je jí jeho nerozlučný přítel a kamarád a soudruh na tažení proti Římanům, Obelix. A co vás v roli obézního Gala čeká? Nečekejte žádné bitvy s připitomělými legionáři nebo něco podobného. Obelix už bude totiž mít své Římany "nalovené" a bude muset plnit jeden stále se ztěžující úkol. Tím úkolem je, hodit toho chudáka na určené místo. Ono to možná vypadá snadno, ale ve skutečnosti to je, věřte nevěřte, docela obtížné. Jistě, časem získáte cvik, ale první dvě, tři hry budete mít určitě problémy, ale to určitě není na škodu, protože koho by bavilo hrát hru, kde je vše jasné, lehké, snadné a není kam prostor pro zlepšení? Ponejprv je úkol snadný - jen přehodit ubohého vojáka přes praporek- ale tak, aby nevylétl z herní obrazovky. Pokud nemáte odhad, neuspějete. Odhad je totiž zřejmě to jediné a hlavní, co ke hře potřebujete. S postupem do dalších kol se obtížnost zvyšuje, a to pro někoho až rapidně rychle.

Budete se muset třeba trefit do druidova hrnce, ve kterém našim přátelům vařil jejich kouzelné lektvary. Dokonce se budete muset trefit legionářem i do sudu- a to i s časovým omezením. Hra není omezena jen časově- na každou obtížnost máte k dispozici tři Římany. Pokud se vám nepovede ani třetí pokus, hra končí, což zvláště při vyšší obtížnosti, docela naštve.Technicky je hra zpracována velmi dobře. Jak grafika, která samozřejmě koresponduje s již zažitými výjevy ze seriálu, tak i zvuk, který je solidně zpracován.A jak se hra vlastně ovládá? Zcela prostě a jednoduše. šipkami nahoru a dolů nastavujete úhel, jakým Obelix zmíněného legionáře vrhne, šipky nalevo a napravo zase slouží k regulací síly hodu. Vše je jasné jako facka, což je další nespornou výhodou téhle hry.Zde v závěru většinou provádím jakési resumé a nebude tomu jinak ani dnes. Asterix Game si svým námětem i zpracováním rozhodně zaslouží, abyste ji alespoň vyzkoušeli. Astrix Game se povedla.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Lenka | 18.02.05 v 17:29

No uvidime

k | 16.12.02 v 18:11

no uvidíme

| 19.11.02 v 12:48

Das ist aber schittes Spiel

linkman | 16.11.02 v 21:39

nO.. JE TO VCELKU HALUZ


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce