recenze

Absolutist Mahjong

Absolutist Mahjong

Máte chuť a hromadu času zahrát si typické české Pexeso s trochu netradičními asijskými pravidly? Myslím, že chuť se určitě dostaví sama, jen toho času bude potřeba opravdu hodně, neboť jak jednou začnete, je velmi těžké přestat.
Možná se tážete, co to ten Mahjong je? Pokud nevíte, tak se posaďte milé děti a já vám povím jak to bylo. A pro ty, co tuto oblíbenou logickou hříčku znají jako své boty, to bude alespoň zopakování.

Cíl hry není nijak těžký, máte před sebou postavenou pyramidu, poskládanou z kostek s různými potisky. Z pexesa si tato hra bere základní princip - najdi dva shodné obrázky. Jediný rozdíl je v tom, že potisk kostek vidíte již od začátku. Problém tedy není sebrat je, ale jak se k nim dostat. Fígl je v tom, že danou kostku můžete sebrat pouze pokud je alespoň ze dvou stran nekrytá jinou kostkou a zároveň neleží pod jinou. Že je to úkol mnohdy nelehký, ví i sami autoři, proto do hry zakomponovali pomocnou berličku v podobě nápovědy dalšího tahu. Každá tato rada vám ale na konto přičte 100 bodů. V této hře to ovšem není výhoda, neboť platí čím více bodů, tím horší. Body dostáváte také za každou sekundu, kterou v jednotlivé hře strávíte.

Technické zpracování hry není vůbec špatné, což je určitě dobře, i když u tohoto typu her se na grafiku a hudbu nehledí. Co bohužel táhne hru z nebeských výšin do lehkého nadprůměru je fakt, že ve hře neuvidíte vůbec nic nového. I přesto vám ovšem zaručuji dlouhotrvající zábavu, u které můžete strávit i několik hodin.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Azeret | 05.05.09 v 12:15

Nefunguje odkaz na stahování!

hadice | 09.11.06 v 16:53

Prosím neumím stáhnout hru mahjong pomůže někdo

ju | 20.10.06 v 10:00

54


galerie

Absolutist Mahjong Absolutist Mahjong Absolutist Mahjong