recenze

Strange Attractors

Strange Attractors

Dnešní gameska je opravdový klenot. Žádný dechberoucí příběh, litry krve, galony adrenalinu, desítky možností. Tak proč je tedy Space Attractors tak dobrá? Protože tohle po skvělé logické hře přece nikdo nechce..
Tedy, jde o další z her, kterým stačí ke štěstí jedno jediné tlačítko. Možná si vzpomínáte na onu soutěž, která si právě toto kladla za důraz. Hry, které na tento popud vznikly, byly vesměs experimentální a často pod úrovní jejich "normálních" brášků. Sem tam se ovšem vyskytl benjamínek, který oslnil právě díky jednoduchosti a genialitě onoho magického osamoceného mezerníku. Slyšeli jste někdy o Space Attractors?

Jde vlastně o to, že máte kovovou kuličku a musíte ji dostat z jednoho konce levelu na druhý. Všude kolem jsou rozmístěny další různě velké koule, taktéž kovové. Svítá vám? Jak že se tedy naše koulička dostane na druhou stranu?
Přesně, přesně tak. Stačí zmáčknout mezerník (nebo levé myšítko) a aktivuje se magnet, který vašeho kulatého miláčka přitahuje k ostatním v závislosti na jejich vzdálenosti a velikosti. Tato "zvláštní přitažlivost" je zpracována vskutku realisticky a vy tak můžete směle propočítávat, kam a jakou rychlostí se asi vaše kulička v nejbližším momentě dostane. Aby to nebylo tak jednoduché, všude kolem poletují malí ječící lidičkové a vy byste se měli snažit je moc "neutlačovat". Dalším zádrhelem je baterie ve vašem magnetu, která pomalu ubývá a nabrat ji můžete v podobě malých modrých světélek, roztroušených po levelu. Pokud však hrajete na obtížnost Easy, spotřeba vás nemusí trápit a můžete si tak ještě víc užít pohodu s vynikající grafikou, dobrou muzikou a obstojnými zvuky.

Vlastně nemám hře moc co vytknout. Obtížnost se stupňuje, přidávají se nové překážky v podobě zdí, nepohyblivých koulí, nepřátel (nezjistil jsem, jak vám mohou ublížit, ale jsou tam), vírů, které změní váš směr nebo vás teleportují úplně jinam, dokonce narazíte na bosse, obrovskou hlavu (patrně jednoho z tvůrců)... zkrátka je toho spousty a projít zdánlivě snadným levelem nejspíš vůbec snadné nebude. Tedy, dostáváme se snad k jedinému mínusu a tím je absence save/load. To znamená, že daný level můžete jak chcete opakovat, ale jakmile vypnete hru, začínáte zase od jedničky. Tato drobnost zapříčinila, že obrázky, jež můžete vidět napravo, jsou z nižších levelů - nějak mi to v té chvíli nedošlo a do oněch vzdálených výšin jsem se již znovu nedostal. Doufám, že vy tak leniví nebudete a už pokukujete po tlačítku download.. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

KopRus | 13.09.06 v 23:06

No není vůbec špatná, kloubí jednoduchý princip s dobrou zábavou a obtížností. A ti poletující panáčci jsou celkem hezkým oživením :).

Lokutus74 | 13.09.06 v 19:49

Super! Jedna z nej free her!
A ke všemu vám stačí jeden prst:-)!
<p><b>93%</b>


galerie

Strange Attractors Strange Attractors Strange Attractors

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce