recenze

Triton: Arctic Edition

Triton: Arctic Edition

Vedro na padnutí, co? Zmrzka se rozteče jen co vám ji ta příjemná slečna od stánku podá, ledňáky už nejsou to co bývaly a ve vychlazeném tupláku si můžete udělat vejce natvrdo. Co takhle zalézt domů, pustit větrák a stáhnout tuhle hru, kde o zimu nebude nouze? Ba co více, dokonce bude vaším hlavním nepřítelem.
Triton je game makerovkou a zároveň důkazem jak skvělé a přitom jednoduché hry se v onom programu pro "amatéry" (tohle mě možná bude v diskuzi bolet) dají tvořit. Ve hře se dostáváte do role ohnivé koule, která je z neznámých příčin uvězněna ve vězení z chladu a ledu. Útěk je jediným možným řešením abyste neumrzli na... ohnivé koule to zřejmě nemají... abyste neumrzli, tak.

Hlavním lákadlem hry je ovládání - neovládá totiž dotyčnou kouli, ale pomocí myší otáčíte celou úrovní. Ano, je to nepraktické, ale o to mnohonásobně zábavnější. Vaše koule se většinou nezastaví, dokud se nedostane do cíle prezentovaného zeleným kruhem. Hraje se samozřejmě o nejlepší čas, tři nejlepší se ukládají, takže se můžete porvat se svými sourozenci, kdo je větším mazákem.

Co by to bylo za vězení, kdyby v něm nebyly nástrhy - tenhle kousek je jako Alcatraz pro zlobivá sluníčka. Všude jsou samé bodce, propasti a hlavně nepříznivá atmosféra mrazu a zimy, která vaší kouli ochlazuje; jakmile dosáhne ručička na ukazateli kritické hranice, můžete celou úroveň rozjet znova.

Graficky nelze hře nic vyhnout - přechody jsou plynule, úrovně hezky otexturované a pozadí nemá daleko ke snímkům hvězdné oblohy. Zvuk je na tom podobně a nebýt občas nevyvážené obtížnosti a stereotypnosti, hodnocení by určitě bylo o zlatý fous vyšší.

stáhnout hru
Zlatovous

autor
/ Zlatovous

Skóre

92 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

Triton: Arctic Edition Triton: Arctic Edition Triton: Arctic Edition