recenze

Amidar

Amidar

Amidar je remakem stejně se jmenující hry od Konami z roku 1981. Vaším úkolem bude projet všechny hrany tvořící síť obdélníků a nenechat se chytit některým z nepřátel pohybujících se po téže síti. Tato návyková gameska disponuje mimo jiné také možností přepínat mezi 2D a 3D zobrazením, tak neváhejte, zkuste ji.
Původní gameska Amidar vznikla v roce 1981. Byla to zajímavá arkádová gameska určená pro konzole Atari 2600, která se ale dočkala i mnoha konverzí na jiné platformy a existovala i v podobě automatu. Původní hra z roku 1981 byla vyvinuta společností Konami a následně vydána pod hlavičkou velikánů Stern a Olympia.

O co ve hře šlo? Na nepravidelné síti složené z obdélníčků projet s vaším hrdinou všechny hrany těchto obdélníčků a nenechat se chytit některým z nepřátel. Povedlo-li se vám to, pokračovali jste do dalšího levelu, kde bylo ještě více obdélníčků, rychlejších nepřátel i nástrah.

Mnou zde dnes prezentovaná gameska Amidar je, jak jste již asi pochopili, novějším klonem legendární hry a vaším úkolem bude to samé, co bývalo ve hře Amidar již v roce 1981. Autorem gamesky je Brian Postma stojící za řadou dalších remaků slavných her (od Breakoutu či Pacmana až po Space Invaders). Jeho gameska Amidar umožňuje přepínat mezi 2D a 3D zpracováním a je poměrně návyková, tak si ji stáhněte a navykněte si na ni.

stáhnout hru
hakam

autor
/ hakam

Skóre

78 %

další recenze tohoto autora


podobné renceze


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

Amidar Amidar

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce