recenze

Raptor

Raptor

Freeware počítačových her, které si za námět berou dinosaury a dobu v níž žili, opravdu není příliš mnoho. Raptor jednou takovou je. A s klidem na srdci vám můžeme prozradit, že se jedná o mimořádně dobře odvedenou práci!
Před sta miliony lety žili na planetě Zemi dinosauři. Ne, teď se opravdu nesnažím být chytrý, jen se vás, čtenáře Freegame, pokouším zasvětit do zajímavé hříčky Raptor. Ta se totiž právě tímto neodmyslitelným obdobím dějin zabývá, a navíc ho velice vkusně a hlavně zábavně zpracovává do líbivé arkádové gamesy. Mojí milou povinností je vám tuto hříčku nyní představit…

Raptor sází především na příběhovou složku, jíž se místy snaží okořenit špetkou vtipu. Tak tedy: Do rukou se vám dostává obyčejný dinosaurus, kterého tíží nemilé poslaní – musí nalézt čtveřici vajíček, jež byla v nepozornosti uloupena zlotřilými Pterodaktyli. Cestu vám budou znepříjemňovat především všudypřítomní nepřátelé (především již zmiňovaní Pterodaktylové), důležitou složku zastupují také plošinky či logické rébusy v podobě vyvažování kladek.

Raptor je jednoznačně po dlouhé době oživením, které si žánr arkádových hopsaček žádal už delší dobu. Příjemný koncept a zábavné zpracování, které zaručuje dlouhodobou hratelnost, doplňuje taktéž perfektní technické zpracování. Grafika je sice kompletně ve 2D, nicméně její osobitost by jí mohly závidět i tituly pyšnící se trojrozměrným zpracováním. Zvuková kulisa taktéž perfektní – přihlédněme ovšem k faktu, že je „vypůjčená“ ze soundtracků známých filmů. Celkově se však jedná o velice zdařilé dílko.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Jack | 21.06.22 v 14:18

Bohužel nefunguje. Hra je spuštěná v task manageru, ale nikdy se nerozjede.

Re@maX | 04.02.06 v 16:01

Mohli byste mi poradit? Toto je super hra a rád bych ji dohrál. K věci: Nemůžu se dostat přes příkop,kde mi reptor nahoře říká,že se dá nahoru dostat pouze když naprší,tak tam potom lze vyplavat.jenže ono neprší:( Nevíte jak na to?

FireAnne | 02.02.06 v 18:32

Je to fakt super hra, hlavně pro lidi, co milujou dinosaury (jako já). :D Btw nevíte ještě o nějakých hrách podobnýho typu s dinosaurem v hlavní roli? Díky.. ;)

MickLock | 02.02.06 v 17:40

Mate pravdu... mel jsem se nejdriv podivat, nez otevru hubu (tuknu do klavesnice) :-)

Ladislav Nosákovec | 31.01.06 v 21:39

Recenze je jiz napsana, a to zde:

http://freegame.cz/game.php?id=4102

MickLock | 31.01.06 v 20:21

... myslel jsem, ze pribyde GraviTetris mezi novymi hrami... Doufam, ze nikam nezapadl, ale ze na nej nekdo pise recenzi... ;-)

PITfire | 30.01.06 v 21:13

hh eště že sem to nestahoval ;)

Radek Tomášek | 30.01.06 v 18:35

Zdravim, koukal jsem na to a tato "neprijemnost" vznikla opravdu nedopatrenim. Omlouvame se, uz je vse v poradku...

MickLock | 30.01.06 v 16:47

I mně... asi se vam nedopatrenim spojily recenze od jedný a archiv od druhý hry. BTW- ten tetris v downloadu je docela hezky udělanej ;-)

Ondra | 30.01.06 v 16:18

Co to je? Mě to stáhnulo : gravytris_music.exe - nějakej tetris, ale žádný dino!


galerie

Raptor Raptor Raptor Raptor