recenze

Snoopy

Snoopy

Výborná a pořádně zapeklitá arkáda, to je Snoopy! Nedejte se ani trochu zmást názvem a grafikou, tahle hra vás spolehlivě dožene k šílenství! Jen ji zkusit a už nikdy jinak!
Když se podíváte na screenshoty k dnešní hře a přečtete si její název, možná vás napadne, že jsme vydali gamesu, která je určena především dětem od tří do pěti let maximálně. Ano, přesně tak se dá pojmenovat problém, který Snoopy má. Je totiž pekelně zakuklený a než hráč pozná, jak je to skvělé dílko, musí překonat odpor a nainstalovat si a spustit hru v hlavní roli se psem, který spěchá do boudy. To bude ale naposledy, kdy se spuštěním takový člověk váhal.

Mám skutečně velkou radost, že se mi opět po delším čase do rukou dostala kvalitní arkáda. Abyste ale byli v obraze. Někde žije pes Snoopy. Ten se zaběhl a nyní hledá cestu zpět do své boudy. Nemá to ale jednoduché, protože se mu do cesty staví velká spousta překážek, které není úplně nejsnazší překonávat. Vy jste tedy ten (ta), kdo mu má v jeho cestě pomoci. Ale ani tak to nebude zrovna jednoduchá práce na deset minut. Každá jedna překážka znamená jednu herní obrazovku. Když vezmete šestnáct (nebo patnáct) obrazovek, vytvoří se vám jeden svět. A tyto světy jsou tři, přičemž v každém je obtížnost vyšší než v předešlém. Skutečně, kdo by čekal lehkou odpočinkovou hříčku na nedělní odpoledne, tak bude vyveden z omylu už v prvním světě. Já sám jsem si říkal, že to přece nemůže být tak hrozné, ale po úvodních lehkých přeskocích nastanou krušné časy a než získáte správný grif a odhad, který se vám bude moc hodit, pokud jej máte dobře vyvinutý, může to nějakých dvacet minut klidně zabrat. A to je, prosím pěkně, čas potřebný k dokončení prvního světa. Nepochybuji však, že někteří z vás budou úspěšnější.

Jak je to ošetřeno se životy vašeho pejska? Má jich celkem pět, přičemž na každý svět je dostane znovu. Ale pět, to není tak moc, což sami poznáte. Při jakémkoli sebemenším škobrtnutí pes zavyje a život je v pytli. Je nutno dávat si pozor na sebemenší detaily. To, že vás o život připraví láva padající z nebe, asi dojde každému, ale že třeba i malý výčnělek před mostem, který nevypadá jako nástraha, už možná ne. Narazíte na rozličná nebezpečí. Někdy to budou nebezpečí technického charakteru, jako například ujíždějící půda (čili budete muset přeskákat) nebo laserové brány (přes něž lze projít jedině když jsou vypnuté) apod., dále jde o problémy, jež způsobuje počasí, to jest vyhnout se dešťovým kapkám, bleskům, dát si pozor na náledí - jestli jste hráli Mario in Worlds Unknown 2, tak víte oč jde. No a nakonec jde o nástrahy přírodní, takže přeskočit několik berušek, vyhnout se zrádně se vlnícímu hadovi... Je toho dost, nač by si hráč měl dát pozor, chce-li být úspěšný.

Grafiku vidíte na obrázcích a nedá se o ní rozhodně říct, že by byla seriózní. Ne že by to bůhvíjak vadilo, ale může to někomu činit potíž, že si řekne „nebudu přece hrát něco, co je pro malý děti.“ Jenže ono to pro malý děti není ani trochu. Překonejte tuhle bariéru, pokud ve vás je, protože Snoopy je naprosto úžasná hra, která vám pocuchá nervy! Se zvuky je to ještě trochu horší, kromě několika zvuků při pochodování berušky a zapínání laserů apod. příliš zvuků nepotkáte - a! zapomněl jsem na zavytí Snoopyho, když přijde o život. A doprovodná melodie veškerá žádná. Možná je to dobře, kdyby byla stejně dětská jako grafika, asi by to zarazilo téhle gamesce smrtelnou ránu. Mé hodnocení je tedy jasné. Snoopy má nápad, výborně se u něj pobavíte a hlavně má kouzlo přitažlivosti. Dokud jej nedohrajete, nebude mít vaše dušička pokoj a stále vás bude něco nutit znovu se do toho pustit!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

kokosmen265

kokosmen265 | 09.01.15 v 07:37

snoopy je skvělej

Jan Kazda | 12.06.05 v 11:08

Je to na hovno.

Ondřej Szalonnás | 01.06.05 v 19:52

Ano, máš pravdu, že při miniaturním přešlapu je po psovi. Ale když to víš, tak co Ti brání se tomu podřídit?:-)Stejně tak s tím podjížděním...Je to podobné jako u závodních her. V každé se auto ovládá jinak a stačí si na to zvyknout. No, je to věc názoru. Já na tom neshlůedávám nic špatného, ale neberu Ti Tvůj názor :-)

mintaka | 01.06.05 v 19:07

Například při přeskakování plošinek - stačí aby mu noha přešlápla o pixel a je po něm. Vidět, že je to naprogramované na obdélníkové tvary.

Další divnost. Pohybující se plošinky, na kterých pes stojí mu ujíždí pod nohama, místo toho aby jel s ními.

Ale jistě je důležitější, že to někoho baví než, že na tom shledávám podstatné mouchy.

Nicméně si myslím, že k označení "kvalitní arkáda" té hře jěště krapet chybí.

Ondřej Szalonnás | 01.06.05 v 18:44

čím jsem nadšen je dostatečně popsáno v recenzi, ne? :-) A při pohledu do fóra vidím, že nejsem sám :-) Ale k tomu, že není vidět, co ho zabije...Myslím, že to vidět je, ale že si toho člověk hned nevšimne, když nedává pořádně pozor- mluvím z vlastní zkušenosti...Jakmile se to stane, dobře vidíš, co smrt způsobilo a příště si na to můžeš dát bacha...

Mintaka | 31.05.05 v 01:34

Nějak mi uniká čím je autor této recenze tak nadšen.
Především bych hře vytknul pohyb hlavního hrdiny "psa". Vypadá to jako by byl naplněn nějakým plynem, díky kterému se pohybuje velmi nepřirozeně.

Další velká vada je že mnohdy není poznat co psa už zabije a co ne. Stačí na plošince ujít píxel navíc a pes je po smrti.

Pokud vás baví arkády raději si dejte tuhle: Helillom planet http://www.freegame.cz/game.php?id=3151

endulka | 29.05.05 v 21:29

Fakt good hra! Zkuste ji... !!! :))

Ajka | 29.05.05 v 11:17

Je to naprosto úžesná hra!!!
Doporučuji si ji stáhnout,vzhledem k velikosti to stojí alespoń za zkoušku!


galerie

Snoopy Snoopy Snoopy

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce