recenze

Shamus The Shadow Case

Shamus The Shadow Case

Shamus je velice rychlá top-down akce, ve které nebudete mít za úkol nic menšího, než záchranu celého světa. Na originalitu se zde moc nehraje, ale nudit se nebudete. Pokud jste vybaveni pohotovými reflexy a především pevnými nervy, směle do toho.
Svět je ve velikém nebezpečí, ďáblem posedlý Techlord zvaný „The SHADOW“ hodlá vyhladit lidskou rasu. Ovládajíc starodávné mystické síly má jednoduchou cestu k cíli. Ovládnout svět, zničit lidstvo a stát se vládcem vlastního kybernetického impéria. Jen jeden muž, dobře známý lovec kyborgů SHAMUS, jej může zastavit. Pomůžete mu s jeho nelehkým úkolem?

Zhruba takto zní příběh hry, jejíž recenzi jste se rozhodli číst. Pravda zní to trochu jako z béčkového filmu západní produkce, ale což, pro nás je podstatné jak se to hraje, no a to se záhy dozvíte. Předně je třeba sdělit, že dnešní hra nepatří právě mezi ty nejoriginálnější, na druhou stranu se však jedná o velice svižnou a dobře hratelnou akci. Váš cíl je jasný, musíte zneškodnit posedlého Techlorda, který si nárokuje vládu nad světem. Ve vašem cíli vám brání hned několik nepřátel, jako jsou hordy dron a robotů, ale také kyborgů, aby toho nebylo málo tak musíte v každém z levelů nalézt klíč a zámek, jinak se vám neotevře brána do další úrovně. Cestou narazíte na několik checkpointů, u kterých se znova objevíte pokud ztratíte život. Svou šanci na úspěch můžete podstatně zvýšit sbíráním srdcí, která zůstanou po zlikvidovaných nepřátelích.

Hra byla vytvořena ve velmi krátkém čase, a tak se jí bohužel nevyhnuly některé chybky, tou dle mého názoru nejpodstatnější je ovládání, které není řešeno zrovna ideálně, je však možné že zrovna vám bude vyhovovat. Grafika není vyloženě špatná, ale k dokonalosti jí chybí minimálně větší pestrost, navíc je škoda chyb grafiky při střelbě, kdy jsou střely jakoby vystřižené a poté přilepené na jiný podklad. Se zvuky je to jako s grafikou, tedy nic moc nečekejte. Naopak docela slušné je to se samotnou hratelností, jen je škoda krátkosti hry, mít o pár levelů více, vůbec bych se nezlobil. Hra je však docela obtížná a je to způsobeno především nevhodným ovládáním. Pokud ale máte rádi top-down střílečky a vyšší obtížnost je pro vás výzvou, pak na nic nečekejte a stahujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =


galerie

Shamus The Shadow Case Shamus The Shadow Case Shamus The Shadow Case Shamus The Shadow Case Shamus The Shadow Case