recenze

Minebot Arena

Minebot Arena

Máte rádi výbušniny všech možných i nemožných druhů? Pokud nejste vyložení pacifisté, tak je vaše odpověď úplně zbytečná, neboť díky svému jednoduchému systému, se vám bude následující gameska zaručeně líbit. Více prozradí ale až naše recenze.
Práci s výbušným materiálem jsme si mohli vyzkoušet v mnoha komerčních gameskách, stejně jako v menších hříčkách, a jistě mi tedy dáte za pravdu, když řeknu, že hry s výbušninami jsou dodnes velice zábavné. Vzpomeňme si ostatně na slavnou a hlavně zábavnou gamesku Bomberman a na jeho zástupy napodobenin. Dneska mám ale k dispozici úplně něco jiného a lze říci, že i hodně netradičního. Pojďme si tedy bez zbytečných řečiček vše pěkně popsat...

Z názvu je již částečně patrné, že se vše bude odehrávat v nějaké aréně, která ale na první pohled nevyniká vůbec ničím. Na ten druhý se v ní ale budou odehrávat velmi zajímavé souboje, kde o nedostatek výbuchů a podobných věcí rozhodně nebude nouze. Vaším hlavím úkolem bude v podstatě se jen po celou dobu bránit a někdy to bude opravdu fuška. Ocitáte se totiž v „kůži“ kovové pokladačky min (alespoň to tak vypadá), na kterou se hrnou útoky snad ze všech front. Naštěstí máte k dispozici velmi slušnou výbavu, takže s odrážením problém opravdu nebude. Nejvíce využijete asi klasické miny. Ty se hodí k zlikvidování dotěrných raket, které vás začínají otravovat hned ze začátku. Rakety vás totiž, stejně jako většina ostatních soupeřů, pronásledují a miny jim proto musíte postavit rovnou do cesty. Obtížnost se ale stupňuje a později na vás budou útočit i další formy nepřátel. Na ně jsou ale miny skoro vždy bohužel krátké. Naštěstí máte k dispozici další výbavu. Konkrétně se jedná o energetické střely. K jejich aktivaci stačí delší dobu držet tlačítko pro akci a výsledek se vzápětí dostaví. Čím déle budete tlačítko pro akci držet, tím bude výboj silnější. Pokud modrý indikátor síly (charge) dosáhne maxima, můžete se těšit z obrovského energetického výboje kolem vás. Ten pak zlikviduje nepřátele v nejbližším okolí. Váš bojový arzenál si ale musíte neustále vylepšovat a hýčkat. Za zabité nepřátele získáváte kromě bodového ohodnocení také finanční prémii.

Tu můžete investovat do různých věciček a patřičného vylepšení vždy po splnění každého levelu. Můžete třeba provést opravu, vylepšit nabíjení nebo upgradovat miny či energetické střely. Pokud máte dostatek peněz, můžete si dopřát věcičky pro fajnšmekry, jako je gravitační výboj. Ten soustřeďuje energii a po chvilce vystřelí desítky energetických výbojů - vhodné pro likvidaci většího počtu nepřátel. Takto vylepšené hračičky se pak hodí zejména v bojích s hlavními bossy, kteří zrovna moc krásy nepobrali. Jsou poskládaní z několika samostatně útočících součástí a dohromady jsou velice silnými protivníky. Musíte si tedy počínat velice opatrně a hlavně se nesmíte vzdát bez boje. Zpočátku si můžete vybrat z několika obtížností. Časem se vám navíc zpřístupní mód "praktice" - jste-li zdatní v boji, můžete si vyzkoušet souboje s hlavními bossy. Výběr je tedy opravdu pestrý. Pojďme si ale nyní říci pár slov k technickému zpracování. Ačkoliv je vizuální stránka trochu strohá, gamesce to naštěstí neubírá nic na kráse. O něco lépe jsou na tom zvuky a celý hudební doprovod. Nejlépe je na tom ovládání. Po obrazovce se pohybujete pomocí myši, levým tlačítkem provádíte akce a klávesou „space“ sekundární akce.

Tahle gameska mě opravdu překvapila svým jednoduchým zpracováním a hlavně dobrou hratelností. Nevadí-li vám jednodušší vizuální stránka a máte-li rádi akční hry, myslím, že byste si následující gamesku neměli nechat ujít…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

*rezident | 17.12.04 v 12:30

nevite někdo jak se pouští další zbraně? jdou mi jen malé miny, malé a větší střely a energ. pole. Jak dál?
díky


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce