recenze

Modern War 2: The Red Star

Modern War 2: The Red Star

S Modern War 2 se vydáme do dalekého Ruska, kde se stanete majiteli základny, která v žádném případě nesmí padnout. K tomu lze využít jednu základní zbraň a pak několik speciálních. Máte rádi hodně střílení? Zkuste Modern War 2: The Red Star!
Než jsem pustil Modern War 2, tušil jsem, že hra nebude ani v angličtině nebo němčině, ale díky svému původu jak jinak než v ruštině. To nabádá k tomu, že se zhorší orientace v menu, které je na štěstí tvořeno jen čtyřmi položkami. Proto si je pro začátek raději projděme.

První od shora, tedy v ruštině CTAPT - spuštění hry. Druhá od shora - HACTPOUKU - nastavení hry, třetí - OBYYEHUE - návod a čtvrtá - BbIKOA - opuštění hry. Nápisy se nezobrazují tak přesně a je proto lepší si je pamatovat pomocí jejich pořadí směrem od shora.

Co hra nabízí? Vašim úkolem, jak už bylo řečeno, je bránit základnu. K tomu máte jednu základní zbraň, kterou lze využívat neomezeně, ale časem to bude chtít zbraně další, abyste si s větším a rychleji přibývajícím počtem nepřátel poradili. Mezi další, ale omezené zbraně patří: sniper (voják, který se postaví před základnu a střílí nepřátele), střela z děla (po zacílení na cíl vystřelí účinnou střelu, která zničí vše na označeném území), dále bombardér (nad určeným územím shodí několik bomb), kameny (sprška hořlavých nerostů na velkou část území, zničí dost nepřátel) a poslední a neúčinnější zbraní je výbuch (vše na mapě je zničeno). Tyto zbraně zobrazíte po stisknutí pravého tlačítka myši a pak už stačí jen vybrat. Jsou však omezené, takže je lze využít jen za body. Ty získáváte střílením nepřátel. Každý protivník má určitou bodovou hodnotu. Nejméně má pěchota, která jde pomalu a nečiní vám tak ze začátku žádné větší problémy, lépe jsou na tom vojáci na koních, obrněná vozidla a bombardéry. Za ty už dostanete bodů více. Ve chvíli kdy dosáhnete danou bodovou hodnotu, můžete speciální zbraň využít.

  Je však třeba vědět, že úroveň hry se časem mění a na mapě se objevuje stále větší počet vojáků, kteří postupují rychleji k vaší základně, takže zvolte dobrou taktiku na využití speciálních zbraní, abyste nebyli poraženi. Pro začátek je dobré používat snipery, kteří jsou ve větším počtu dobří pomocníci. Bombardování apod. bych volil jen pro naléhavé případy a kompletní zničení všeho jen ve chvíli, když už nevíte, co jiného dělat a máte spoustu bodů.

Vím, že se u podobných her soutěží o dosažení nejvyššího skóre, což zaručuje hratelnost a oblíbenost. U Modern War 2 by tomu nemělo být jinak, neboť po chvíli hraní se ze hry stává celkem slušná řezničina. Boj sice není nějak věruhodný a nezaujme parádní grafikou nebo kvalitními zvukovými doplňky, ale hratelnost je na tom dobře a myslím, že je hra i dost chytlavá. Zavzpomínejte např. na Guner 2 nebo Beach Head - Desert War, kde jste také měli za úkol bránit vaše území. Sice v trochu jiném podání, ale princip her je podobný. Na závěr bych chtěl jen upozornit, že po delším hraní Modern War 2 riskujete bolest prstu díky neustálé střelbě. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

ssnipper | 18.12.04 v 01:27

asi největší nevíhodou této pařbičky je mizerná grafika, ale jinak je to hratelně super¨(až na nízký level obtížnosti)a také co je asi zásadní, místo textu jsou zde nesmyslná písmena (převod z ruštiny), ale nápad je to skvělí:o)


galerie