recenze

Founder's Glory

Founder's Glory

Velmi povedená akční plošinovka, která vás, stejně jako mě, potěší kvalitním zážitkem. Když navíc zmíním, že vše mají na svědomí lidé z institutu Digipen, bude myslím jasné, že o kvalitu půjde především. Více ale až v našem textu.
Úvodem se vám ale musím přiznat, že zpočátku jsem měl velmi silné nutkání hru vůbec nezrecenzovat, protože mě příliš nezaujala. Zhruba prvních dvacet minut hraní, kdy se hlavně seznamujete s prostředím, ve vás zanechají spíše vlažné pocity. Možná to je i celkovým herním prostředím. Velmi důležité ovšem je, že pokud vytrváte, pravděpodobně změníte názor tak jako já. Nevím, jestli mou vytrvalost u hry způsobil fakt, že jde o projekt z produkce Digipenu, ale osobně jsem rád, že jsem vytrval, protože Founder's Glory vám i přes svou lehkou neoriginalitu přinese opravdový zážitek. Klíčový je pak úvodní tutoriál, kdy se seznámíte se ovládáním a s hlavními úkoly.

Samotná hra je rozdělená na několik levelů a vy v nich ovládáte sympatického robota, se kterým budete muset pozabíjet spoustu nepřátel. A můžete počítat s tím, že škála oponentů bude opravdu pestrá, od obyčejných mini kovových jednotek, až po speciální letouny. Naštěstí máte k dispozici poměrně slušnou pohybovou variabilitu a dostatek munice k tomu, abyste splnili svůj cíl. Ten se točí okolo historie a okolo zlého prezidentského robota. Ten nějakým zázrakem může cestovat časem a neštítí se ani měnit sled událostí. Bohužel se mu podařilo unést velmi významné vědce a taková menší zkáza je holt na spadnutí. Naštěstí jste tu vy, a pokud vám osud světa není lhostejný, jistě se vydáte na celou dobrodružnou výpravu, zachráníte unesené jedince a zabijete úhlavního nepřítele. A na světě pak bude chvíli klid.

Pokud z nějakého důvodu si na celou akci netroufáte sami, můžete si ke svému počítači pozvat i kamaráda, protože je zde implementována i podpora hry pro dva hráče u jednoho PC. Když si vhodně rozmístíte prsty na klávesnici, není pochyb o tom, že se nebudete bavit oba dva. Hlavního robota či roboty můžete také bez problémů vylepšovat. Za velký přínos považuji slušnou herní dobu. Kdyby vám přesto přišel počet levelů jako žalostný, neváhejte vyzkoušet i přiložený level editor.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =


galerie

Founder's Glory Founder's Glory Founder's Glory Founder's Glory Founder's Glory