recenze

Matrix Dude

Matrix Dude

Neo má proti sobě obrovské množství robotů, přes které se musí prostřílet, aby jako vyvolený zachránil lidstvo. K tomu mu pomohou jeho schopnosti a spousta zbraní. Pokud jste příznivci Matrixu, tak vás určitě upoutá atmosféra a náplň této hry.
Nečekal bych, že v době Matrixu vyjde tak málo her, které by těžili z možností, které jim tento film nabízí. Dnes, kdy už má Matrix druhý díl, bych čekal, že se nějaké ty hry objeví, ale jak to tak vypadá, tak je asi ještě příliš brzy. Žádná „Matrix mánie“ se tedy nekoná, i když bychom ji někteří určitě ocenili. ;) Některé hry sice využily nějakou tu vychytávku „made in Matrix“, ale příběh ani postavy nevyužily (mluvíme-li o freeware hrách). Jsem tedy tak trochu rád, že jsem se dnes dostal ke hře, která alespoň trochu využívá Matrix jako předlohu a snaží se navázat na jeho děj a dokonce ho i rozvést. Na Freegame.cz byste sice našli hru Matrix, ale určitě to není to pravé ořechové, co bychom čekali. Proto vám také ani nějak nedoporučím zkoušet tuto hru, i když se s v ní setkáte s něčím z Matrixu, ale jednoduchost hry je až příliš velká, takže zůstaneme už dnešní záležitosti, která je na tom rozhodně lépe.

Matrix Dude představuje vizi souboje Nea se spoustou robotů. Proč ne. Matrix je systém vybudovaný stroji, tudíž se nedá popřít, že se autor možná snažil posunout hranice hry o něco dál. Autor využil základní rys Matrixu čili padající symboly v zeleném provedení, což je pozadí hry. Dále použil rychlé pohyby Nea, který někdy skoro létá. No a co se vám bude asi líbit nejvíce, je možnost využít Bullet Time po dobu celé hry. Neo tedy vidí, kudy letí kulky a může se jim vyhýbat. No, moc bych to nedoporučoval, neboť se mi to příliš nedařilo, ale zamanévrovat nad několika nepřáteli už je něco jiného. Ti budou samozřejmě střílet po vás a pokud právě přelétáte nad jejich hlavami, tak vás rozhodně nezasáhnou. Nečekejte tedy, že bude některý robot tak chytrý, že by střelil do vaší dráhy letu a zasáhl vás. ;)

Začátek hry je celkem jednoduchý a pokud nejste nějaký žabař na akční hry, tak se prvním kolem v pohodě prostřílíte. Druhé kolo už je mnohem více naplněno protivníky a je třeba všímat si všech signalizací. Jednou z nich je upozornění na nedostatek munice, kterého si určitě včas všimnete a nabijete vaši zbraň. Druhou signalizací je upozornění na novou zbraň, které se objeví někde ve hře a vy se k ní musíte dostat. Není to časově omezeno, ale raději si pro ni zajděte vždy dříve, abyste neměli s protivníky tolik práce. ;) No a aby to bylo ještě těžší, tak v některých kolech na vás čeká na konci nějaký ten Boss, který vás potrápí na delší dobu. ;)

Hra má celkem dvě úrovně, které se od sebe liší jen v počtu životů. Ty vám samozřejmě klesají po každém zásahu nepřítele. Když tak vše shrnu, tak mě hra docela pobavila. Má sice malý šmrnc jednoduchosti, ale střelby a akce je tu spousta. Grafika je trochu zastaralá, ale vše vynahrazuje hratelnost. No a zvuk? Když jsem hru spustil, tak mě ohromila znělka z Matrixu. Ta je tam nepostradatelná a neumím si hru bez ní představit. Zvuk při hraní už není tak senzační, ale střelba a zásah nepřítele jsou docela slušně řešeny. Ten, kdo Matrix uznává, by měl hru rozhodně vyzkoušet. Když se nad tím tak zamyslí, tak ho možná napadne, že autora nic nového nenapadlo a že vše jen ulehčil a místo agentů využil roboty, ale to už se nikdo nedozví. Možná že se dočkáme pokračování, které nám vše přiblíží, ale musí se najít nějaký ten Dude, který ho vytvoří. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Spyder | 12.03.04 v 19:19

Ked chcem najst to vylepsenie tak mi vypise ze taka stramka nejestvuje.pomozte mi please :)

Dread.Vamp | 16.12.03 v 19:23

GanjaManiac chtělo by to jinou adresu

Pana | 30.10.03 v 09:44

Krutá pařba zvlášť to prostředí

GanjaManiac | 26.09.03 v 21:13

Hele...22.7. sem si stáhl tudle jakože hru no a- sem ju kapánek vylepši... udělal jsem tam místo těch robotů Smithy(i dyž to moc na ně nevypadá)+ sem celkově vylepšil grafiku a přidal 1 novou zbraň... totiž 2granátomety... je to prča... gdo chce tak ať zhatuje na www.Tworx.czl

tom | 23.09.03 v 12:14

celkem dobre

domca | 28.08.03 v 09:44

http://www.freegame.cz/in.php?action=download&id=1943

frajer_luky | 31.07.03 v 23:18

neni to spatna, hra ale po chvilce se dostanete az na konec.neni tam moc levelů.

navic mi to matrix moc nepřipomíná.jooo kdyby místo těch hnusnejch čtverečků měli texturu nějakejch krabic, a beden atd.. vypadlo by to líp, a ty příšery co tam sou bych nahradil za agenty smithy, přidal bych několik levelů a je to cooool hra

Lubos | 30.07.03 v 19:24

Je to dobrý, ale až se někam dostanete a vypnete to tak to musíte celý hrát znova. !!!FÚJ!!! ?

Conan-hoznik | 23.07.03 v 11:24

Celkem dobrá akce ale tak málo možností.... Dejte to do ruky někomu zkušenému a mohl by s toho udělat lepší akci.

GanjaManiac | 22.07.03 v 18:47

Hmfff... tolik zelenééé... všecko je zelenééé... UMBLUEAGHH!!.. e---


galerie