recenze

Teddy Tom

Teddy Tom

Jednoho dne se v klidu žijící medvěd Tom vydal do světa. Cestou se zastavil na louce, kde si chtěl sebrat pár spadaných jablk. V té chvíli se však ze všech stran začali sbíhat pavouci a agresivně ho napadli. Tom se nemá jak bránit, může jen utéct, pomůžete mu?
Podle úvodu by se dalo tipnout, že půjde o tvrdou akční hru s prvky z hororu. Těžko říct, jestli vám to tak bude připadat i ve hře, ale pravdou je, že hra není pro slabší hráče. Tedy slabší v oblasti hororových her. Podle screenshotů to vypadá, jako kdybych si dělal srandu, ale ve řhe poznáte o čem je řeč. Když se procházíte bludištěm a najednou vás napadne několik pavouků. Nevypadají sice příliš hororově, ale barva jim sedí a jde hlavně o děsivou chvilku, kdy nečekáte, že vás někdo napadne. Hra tedy rozhodně děsivá je, ale jen při prvním setkání a možná v druhém kolem.

O co ve hře vlastně jde? Jak už bylo na začátku řečeno, medvěd Tom se vydal do světa. Cestou ho nepotkalo nic příjemného, začali na něj útočit cizí stvoření. Medvěd nemá jak se bránit, takže jen utíká, aby se dostal dále, čili do dalšího kola, musí plnit úkoly, které jsou zadaní na začátku každé hry. No úkoly to jsou hodně primitivní, jako např. sebrat patnáct jablek. Ty jsou samozřejmě chytře rozmístěna po celé louce, takže na ně nenarazíte na prvním místě. Mohou být i na jakýchsi plošinách, na které budete muset vyskákat. Tento okamžik je hodně zajímavý. Potom co vyskáčete na první plošinu se pavouci shromáždí pod vámi a budou netrpělivě čekat, až spadnete. Pokud spadnete, přijdete o dost životů, neboť jim utéct, bude trochu těžší, když jsou ze všech stran, ale možné to je. ;) Umělá inteligence pavouků zase není nějak vysoká.

Pokud jdete přímo proti jednomu, není problém se mu vyhnout nějakou kličkou. :) Dále se nějak šikovně nerozdělují, jdou za sebou, takže utéct jednomu znamená utéct všem. ;) V druhém kole se dostanete do bludiště, kde je chvíli napínavá atmosféra díky faktu, že nevíte odkud se pavouci vyrojí, či jestli se vůbec vyrojí, ale to už nechám jako překvapení. :) Tom je samozřejmě o něco rychlejší, takže pokud půjde banda pavouků za vámi, po chvíli se jim o něco vzdálíte. Nejste však nějak značně rychlejší, takže na rychlost zase tak nespoléhejte. ;) Životů je celkem dost, takže vydržíte pár těch přímých setkání s jedním z pavouků.

Hra je 3D, grafika je docela slušná, i když s pavouky si autoři příliš práce nedali. Jsou ejn černí, což je trochu děsivé, ale hlavně pro ty, kteří se pavouků bojí. Toma ovládáte šipkami. Pohyb směřujete šipkami vlevo a vpravo, na což jste zvyklí z jiných her. Výskok se provádí klávesou Ctrl. Změny pohledů klávesami F2, F3 a F1 vrátíte vše do původního stavu. Kameru můžete např. natočit zezadu, takže můžete sledovat pavouky, jak si to za vámi pádí, ale není to zrovna příjemný pohled. ;)

Celkově hra není špatná, ale chybí jí trochu akce. Vše je jen o stálém hledání, utíkání a sbírání. To nezabaví na příliš dlouho, ale rozhodně byste hru měli dohrát do konce. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =


galerie