recenze

Princess

Princess

Nebaví vás už hry jako Sonic, Mario apod.? Dohráli jste je a teď nevíte co dál? Tak v tomto případě je jediným řešením japonská arkáda Princess!
Ti, kteří si oblíbily arkády, hráli Maria, Sonica apod., si určitě přijdou na své i s hrou Princess. Je sice ryze japonská, ale z toho se dá vyvodit jen poutavý příběh a dobrá grafika. S bojím můžu v případě Princess souhlasit. Grafika je na úrovni arkád, takže ne úžasná, ale ani špatná. Na začátku hry sice není žádný intro, ale úvodní obrázek hodně napoví ;) Je na něm totiž jakýsi japonský bojovník a jeho milá, kterou nejspíše unesl nepřítel. Typicky japonský příběh :) Náš malý hrdina se teď musí vydat strastiplnou cestou, na které ho nečeká nic lehkého. Ale myšlenka na jeho milovanou ženu ho žene kupředu ;) No snad jsem to vystihl správně, ale na úkolu hry to nic nemění. Hra nemá menu, takže úvodní logo jen odkliknete a jdete přímo do hry. Tu můžete zastavit a naskočí vám jen herní menu s pokračováním, uložením a načtením hry.

To se hodí, neboť představa, že se dostanu daleko a mám možnost si hru uložit je zajímavá ;) Teď zpátky ke hře. Začátek je jako u většiny her jen tak na vyzkoušením. Váš bojovník má sice jen jednu zbraň ale umí s ní rychle zacházet. Jde o jakousi zbraň, kterou rychle švihá a ničí tak své nepřátelé. Rychlost používání záleží na rychlosti klikání, takže jak se říká pořádně „promasírujte“ vaši klávesnici ;) Pohyb jde samozřejmě doleva, doprava a výskok, který se zde celkem často uplatňuje. Po přechodu na další obrazovku poznáte, že hra není tak jednoduchá, jaks e na první pohled zdálo. Objeví se tu nový druh nepřátel, který padá a hodně rychle útočí, takže je velmi těžké ho zničit. Lepší je se před ním ukrýt. První druh nepřátel je na tom mnohem jinak, stačí jen počkat na správnou chvíli, objevit se a pár rychlými ranamï zneškodnit. Na obrazovce máte stav životů, zkušenost a level, takže víte, jak na tom celkově jste a podle toho také můžete hrát. Co říci na závěr? Princess je dobrá arkáda, obtížnost stoupá při každém levelu, takže se u ní nudit nebudete. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Marcelka | 18.01.03 v 07:43

je to fajnééééé

satan | 17.01.03 v 13:01

oko není blbé oko vidí


galerie