recenze

Nexuiz

Nexuiz

Akční multiplayerová střílečka obsahující 17 map, 28 charakterů, 10 doprovodných skladeb a hlavně přeplněné servery nažhavenými hráči, kteří vás chtějí rozsekat. Připojte se do jednoho z nich pomocí této jedinečné akční řezničiny ala Quake!
Ať náš archiv plný skvělých her jakkoliv prohledávám, nedaří se mi najít hru, která by se dala s Nexuiz slušně porovnat a nemusela po tomto srovnání odejít z opravdu hodně skloněnou hlavou. Vzít si Quake jako motivaci je dobrý nápad, ale vyžaduje obezřetnost a logiku, díky kterým se můžete vyhnout několika zásadním chybám. Ta hlavní, která se dala očekávat, eliminována nebyla. Quake 3 Arena nabízí mimo multiplayeru i běžný single player, který hrajete sami, nepotřebujete na něj internet a další spoluhráče. Nexuiz ho však neobsahuje. Jeho doménou by měl být multiplayer, neboť žádný jiný režim bohužel neobsahuje.

V této chvíli už určitě odpadlo několik modemářů a možná i pár slabších mikrovlnných připojení. Důležité však je, že zůstalo vyšší procento hráčů, neboť spoléhám na to, že jste mnohem lépe připojení, což vám umožňuje navštívit některý z Nexuiz serverů a pařit. Ale nepředbíhejme. Jak už bylo na začátku řečeno, Nexuiz nabízí 17 volitelných map a 28 charakterů. Tedy po té, co si vyberete postavu, jenž se vám nejvíce podobá a mapu, co se vám nejvíce líbí, si můžete založit vlastní hru a spoléhat na to, že se k vám připojí co nejvíce hráčů a společně pak porovnáte vaše herní schopnosti.

Co mě na hře hodně udivuje, jsou hodně povedení světelné efekty, kterých je tu habaděj a pomáhají vám se v někdy příliš temném prostředí lépe orientovat. Grafika se autorům povedla, disponuje rozlišením až 1600x1200 px, ale kvůli hernímu enginu jsem radši zůstal na 1024x768 px. U akční střílečky budeme všichni hledat dostatek zbraní a ten tu najdeme. Od Machine Gun až po Rocket Launcher. K nim samozřejmě patří spousta munice, zdraví apod. Zkrátka vše, co už z podobných stříleček známe.

Když to shrnu, hra je určena pro dlouhodobější zábavu, neboť 17 map za den neprojdete tak, abyste je perfektně znali a vítězili na nich. Serverů hra nabízí spoustu a hlavně s dostatkem hráčů, kdy s 20ti protihráči se už skutečně jedná o solidní řežbu. Bohužel si ale Nexuiz nezahrajete všichni a to hned z několika důvodů. Vyžaduje kvalitní připojení, při kterém se dá plynule hrát a také má celkem vysoké systémové nároky na to, že jde o freeware. Udával jsem minimum, které potřebujete, abyste vůbec hru nějak rozběhali, ale ve skutečnosti to chce ještě o něco víc, aby to bylo opravdu ono. S tímto faktem se asi všichni hráči nesmíří, takže se omlouvám všem, kteří si kvůli tomu Nexuiz nezahrají. Ostatním doporučuji pařit, tohle se mezi freeware hrami každý den nevidí, važte si toho.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

cichlasoma | 29.01.07 v 06:24

singleplayer normálně funguje, aspoň v aktuální verzi.

keson | 22.07.05 v 11:03

mam připojení 262kb/s půjde mi to? a pak když hraju po internetu tak platim jen tu sazbu za připojení nebo ještě něco navíc

Andrew | 20.07.05 v 17:53

Napsal bys te mi ňakou menší hru O GOLFU ,která nemá moc MB,ale je opravdová od odpaliště až na green.S více turnaji.Jsem zoufalí prosím,prosím,prosím,prosím,prosím,prosím.Mě golf baví a hraju ho i doopravdy ?

Ado | 09.06.05 v 08:57

Hardware nároky sa výrazne znížia, keď vypnete "Realtime shadows"


galerie

Nexuiz Nexuiz Nexuiz Nexuiz Nexuiz

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce