recenze

Kairuga

Kairuga

Naprosto luxusní akce, která nenechá vaše prsty ani chvíli na pokoji. Stahujte "ostošest" akci, která se až nápadně podobá echoes, avšak se za ní skrývá parádní shoot'em'up střílečku!
Pokud vím, tak se říká Black & White. Vyvážení bíle a černé - jakožto dobro a zlo. Dnes jsou tu ovšem jiné dvě polarity a to červená a modrá. Věřte mi, že se vám bude pěkně točit hlava - není totiž vůbec jednoduché se rozmyslet, kterou barvou budete střílet. Ale nebudu předbíhat a nejdříve vám přiblížím princip celé hry.

Dostanete do rukou jakousi raketku a vaším úkolem je, aby přežila nápor světelných střel, které po vás začnou okamžitě po vstupu do hry chrlit nepřátelé. Ty se rozdělují na dvě polarity - červená a modrá. Stejnou barvu mají i jejich střely a vám neublíží ty barvy, jakou momentálně září vaše loď. Pokud ale zmáčknete tlačítko pro polarizaci, tak okamžitě změníte barvu z červené na modrou - z modré na červenou a zase dokola :).

V tu chvíli vám střely stejné barvy nic neudělají, a tak se můžete docela razantně bránit i proti naprosté většině. Co se však hře vytknout jednoduše dá, je její obrovská náročnost. Většinou se ze začátku nedostanete přes první level a druhá úroveň si vyžádá taky hodně času.

K dobru to lze snad přičíst jen v případě, pokud s tím autor takto zamýšlel od začátku, že bude velice těžké vůbec něco takového dohrát a založil na tom celou podstatu hry. Hra je doplněna skvělými grafickými efekty a i náruživou hudbou, která potěší nejedno ouško hráče. Jak jsem řekl již v perexu - stahujte "ostošest", podobné hry totiž nevychází každý den! :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

Kairuga Kairuga Kairuga