recenze

Alphasix

Alphasix

Hra nabitá akcí, řežbou, akcí a znova řežbou. Co vám vznikne z toho když to hezky spojíte? No přeci naprosto ojedinělý boj v rozlehlých arénách, kde je jediným úkolem přežít a nakonec dorazit toho druhého.
Vezmu to zkrátka. Aphasix nemá žádný příběh a je to možná i dobře, protože pro typ gamesek stylu, kde se dva různí bojovníci setkají ve velké aréně, se příběhově toho moc rozvést nedá.

Po spuštění hry si vyberete jeden ze dvou základních módu: One Player anebo Two Players. Upozorňuji, že ač máte na výběr Two Players hra neobsahuje multiplayer, který by vás postavil jakožto hráče proti sobě. Hráči se v tomto případě pouze střídají, aby svedli boj proti počítači. Před vstupem do arény si vyberete svou postavičku. Každá je ovšem ojedinělá, neboť má speciální útoky a speciální pohyby. Takže je potřeba vybírat s rozvahou.

Titul obsahuje i tutoriál, který vás podrobně seznámí s hrou a naučí základním pohybům. Ke hře najdete přiložený manuál, neboť celá hra je spíše o umu a musím se přiznat, že mě dvakrát zrovna moc dobře hrát nešla. To se ale napravilo během pár minut, kdy jsem se sžil s ovládáním.

Grafická stránka hry je opravdu povedená. Nebýt excelentních grafických efektů a kvalitního pixelartu, asi bych na obrazovku nezíral s otevřenou pusou, co vše se dá z nástroje jako je Game Maker vyšťavit. Technicky vzato hru rozběhnete i na slabších PC a není se tak třeba bát, že byste si Alphasix nezahráli. No řekněte, napadlo by vás po této recenzi, že by tato hra byla tvořena pomocí programu Game Maker? :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

Alphasix Alphasix Alphasix Alphasix Alphasix