recenze

Jetz Rampage 2

Jetz Rampage 2

V této hře si splníte odvěký sen lidstva, létání. A jako bonus si můžete zahrát na demoliční četu v jedné osobě. Je ale opravdu zábavné vznášet se jako pták a ničit město pod vámi?
Jak již bylo řečeno na začátku, v této 2D hře viděné zboku, se zmocňujete modré postavičky s raketovým báglem na zádech, z čehož plyne jedno pozitivum – můžete létat. To je sice zajímavé, ale přiznejme si. Opravdu by vás bavilo jen létat?

Rampage, neboli šílenost, v názvu hry dává tušit, že létání opravdu není jedinou náplní hry. Pomocí několika základních (kulomet, brokovnice, raketomet, granátomet atd.) a úkolových (paprskomet) zbraní se pustíte do demolice okolního města a vraždění zde bydlících civilistů. S každým zbouraným barákem, sestřelenou vzducholodí či zabitým člověkem vám narůstá ukazatel destrukce. Čím větší tato hodnota je, tím větší je zájem policie o vaši osobu. Kromě ničení města můžete od podivně vyhlížejících persón sbírat úkoly. Většinou vam zadají zabít tolik a tolik lidí, zničit vybrané budovy či zabít nějakého nepohodlného občana. Za splněné úkoly dostáváte finanční ohodnocení ale je spíš symbolické, nenašel jsem totiž žádné položky, za které bych mohl těžce nabytou škváru utratit.

A teď k negativům hry. Nejdříve bych začal až s moc přehnanou obtížností. Pokud si nedáte dostatečný pozor a odpálíte raketomet v blízkosti budovy, což většinou ani nezjistíte, hra je totiž extremně rychlá a nepřehledná, je po vás. Do toho ještě policie s kulomety, vrtulníky a kobercovým bombardováním a můžete si jít sami kopat hrob. Jak je u arkádovek zvykem, dostanete většinou ještě nějakou tu druhou, někdy třetí šanci podle toho, kolik máte na kontě životů. Jenže na něco takového se tu nehraje, smrt je prostě definitivní. Sice to vypadá jako maličkost, ale až po desáté zemřete a budete muset jet od znova, určitě vás to přestane bavit. Čímž se dostáváme k dalšímu záporu hry. Hra si vás prostě nedokáže dlouho udržet. Do 20 minut jste většinou u jiné, zábavnější, freeware hry. Autoři se chlubí třemi úrovněmi, ale abyste postoupili do další, musíte nasbírat dostatečný počet peněz. To se vám povede většinou tak na třicátý pokus, jestli se tedy necháte nudit tak dlouho.

Suma sumárum Sarumanům, do rukou se mi dostala další lehce nadprůměrná akční hra. Můžete létat, můžete střílet, můžete ničit. To jsou jasná pozitiva. Nuda, monotónnost a obtížnost. To jsou naopak zápory hry. A ty naopak převažují, takže jestli chcete kvalitní střílečku, pátrejte jinde, tohle určitě není to pravé.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

HERO1111 | 03.02.10 v 21:31

Si debil nebo co , je jasné že novější díl bude lepší chlapče , tak sem nepiš takové nemístné příspěvky.

gRoSH | 30.12.05 v 16:24

čtyřka je 100x lepší!


galerie

Jetz Rampage 2 Jetz Rampage 2 Jetz Rampage 2 Jetz Rampage 2

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce