recenze

Dawn of Dead

Dawn of Dead

Název dnešní hry by se dal přeložit jako Úsvit Mrtvých, což je samozřejmě název stejnojmenného filmu se zombíky v hlavní roli. V Dawn of Dead budou nemrtví vaším denním chlebem a hlavním terčem pro vaše olovo!
Příběh DoD je vcelku jednoduchý, dalo by se říci až klišé. Z laboratoří za městem unikl vir, který zmutoval a přenesl se na lidi z nedaleké vesničky. Samozřejmostí je, že tito okamžitě začali ztrácet kontrolu sami nad sebou, a tak se jim začalo říkat zombíci, nebo-li taky nemrtví (to proto, že nejsou ani živí, ani mrtví).

A vaším úkolem není nic jiného než všechny nakažené postřílet, a ty, co jsou stále oběma nohama v živém světě, musíte zachránit. V roli policisty musíte procházet městem a kosit všechny nepřátele, které potkáte. Vlastně budete narážet jen na zombáky, které je potřeba vystřílet. Občas narazíte na zdravé lidi, kteří se ovšem nezmůžou na nic jiného, než aby na vás mávali rukama a křičeli o pomoc. Pokud se jich jakýkoliv nakažený dotkne, máte o starost více, protože doteď zdravý člověk „zběhl“ na druhou stranu barikády. Pokud se k vám zombíci dostanou, začnou vás celkem rychle přeměňovat v to, co jsou oni. Jakmile jste přeměněni, umřete a hra končí. Občas je hra velice těžká, a tak máte možnost hrát s kamarádem na jednom PC, a tím si situaci značně usnadnit. Pokud ale umře jeden z vás, končí hraje nejen pro něj, ale i pro vás.

Graficky na tom hra není vůbec dobře. Vše je odfláknuté, vytvořené za deset minut v Paintbrush. O animacích nemá cenu se zmiňovat a zvuky na tom taky nejsou zrovna světoborně, ačkoliv jsou lepší než grafika. Vezmeme-li hru jako celek, vyjde nám průměrná hra, která vás zabaví jen na malou chvíli. Pokud ale přizvete kamaráda, zábava neúměrně vzroste!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =


galerie

Dawn of Dead Dawn of Dead Dawn of Dead