recenze

X Operations

X Operations

Dnes se vydáte na několik operací, v nichž bude vaším jediným úkolem zneškodnit několik teroristů. Vše ve skvělé 3D grafice s použitím několika vychytávek ze známých 3D stříleček, jako je např. Counter Strike!
Jako vždy bych se měl zmínit, že jsme u nás už delší dobu neměli pořádnou 3D střílečku plnou akce. Dnes se leccos změní, takže rozhodně očekávejte menší průlom v našich střílečkách, neboť přichází X Operations, která sebou přináší několik misí se spoustou nepřátel, kteří čekají jen na vaši kulku. ;) Protože se tímto typem her nesetkávám příliš často, nemohu srovnávat jiné hry s dnešní střílečkou, která by vás měla z části ohromit, ale bohužel i trochu zklamat.

Před spuštěním hry se podívejte do nastavení a přizpůsobte si ovládání dle vaší libosti. Ve hře pak poznáte, zda jste udělali dobře či nikoliv, ale hrajete-li často 3D střílečky, budete vědět, co kde změnit. Nastavení je však důležité pro samotné spuštění hry, takže po nastavení hry vaše nastavení uložte, jinak hru nespustíte. Pokud tak uděláte, hurá do akce! Po spuštění hry vás překvapí několik misí, kde si můžete vyzkoušet vaše střelecké a taktické schopnosti. Podle velikosti by se dalo čekat spíše menší množství misí, ale autoři hry překvapili a nacpali do necelých 4 MB opravdu solidní množství map. Pro začátek by se hodil trénink, který hra nabízí v menu. V něm se seznámíte s ovládáním, které je tu celkem rozlehlé a budete potřebovat takřka celou klávesnici. Nebudu se zmiňovat o tom, co se čím ovládá, neboť po spuštění nastavení, vám bude vše jasno. Po absolvování tréninku se tedy pusťte do hraní libovolné mise. Každá samozřejmě vypadá jinak a má také jiný úkol. Někdy si vystačíte s několika zbraněmi, ale někdy začínáte jen s Desert Eaglem a nepříliš velkým množstvím nábojů.

To už chce trochu taktiky, které tu sice není až tak zapotřebí, ale sami poznáte, že to bez ní nejde ;) Co mě překvapilo asi nejvíce bude fakt, že hra chápe možnost „Head Shot“ čili zásah do hlavy, který skolí vašeho nepřítele hned na první ránu. Ze začátku se mi nedařilo trefit se do hlavy, ale když jsem se trefil, stálo to za to. Z teroristy vystříkla krev a padl k zemi. No nečekaná záležitost mezi freeware 3D střílečkami. Však jak to tak chodí, hra má i pár slabých stránek. To největší je asi zvuk, který nestojí za nic. Výstřely ze zbraní jsou odbité a po chvíli střílení asi spíše vypnete reproduktory. Další slabinou je umělá inteligence vašich nepřátel. Můžete je obcházet ze všech stran, střílet do nich, ale oni si vás nevšimnou. Jen pokud jste před nimi dost blízko, tak po vás vystřelí. Škoda, očekával jsem lepší protivníky. Tito teroristi jsou ve hře jen z povinnosti a jak už bylo v úvodu řečeno, čekají jen na vaši kulku. ;)

Byl jsem překvapen, ale i zklamán. Uvidíte sami, jak na tom budete vy, ale rozhodně stojí za to X Operations vyzkoušet. Misí je tu opravdu dost a než se všemi prostřílíte, nějakou tu hodinku to možná potrvá. Nicméně obtížnost hry vás rozhodně zklame a po chvíli hraní by měla být příčinou, proč hru smažete. Alespoň u mě tomu tak bylo…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

sobik | 01.01.08 v 14:17

doporučuju toto je super, hra vymakaná hra, boží hra atd.

Mentos007 | 07.06.05 v 22:14

Zdarec lidinapištemi jakto mám spustit mě to furtukazuje něcozdatama??????PROSÍM O POMOC napište do fora dík

Marek | 28.12.04 v 21:19

blbě choděj

Marek | 28.12.04 v 21:18

hodně sem hrál CS ale tohle se mi moc líbí, některý mapy jsou dost těžký, mít to ještě mise... nej freewareová hra poslední doby

Marek | 28.12.04 v 21:18

hodně sem hrál CS ale tohle se mi moc líbí, některý mapy jsou dost těžký, mít to ještě mise... nej freewareová hra poslední doby

Mirek | 10.03.04 v 05:41

Mam doma verzi 0.93 a jsou tam nové mapy

Mirek | 10.03.04 v 05:40

Fakt dobrý

Vseveda | 06.09.03 v 19:31

To direct znamena ze potrebujes grafickou kartu!!!!

joe | 31.08.03 v 18:28

jo jeto super

Solitary | 27.08.03 v 21:13

Možná to vypadá jako blbá hra...grafika aj. ale berte že to dělal jen nějaký amatér a to zcela profesionálně :D
BTW ta inteligence je docela dobrá...strileji stale a zadne obchazeni nebo co...jednou me docela slusne potvory obklicili...nebo kdyz sem se dostal do přestřelky - já sem stál za rohem a vždy sem vykoukl a vytřelil...ten hajzlík trochu popochází a tak sem se častokrát netrefil z "oleje" (od boku nebo jako to chcete...na slepo taky dobrá slova...ta hra mě docela pobavila když dneska vydíte ty nenovější hry tak tato je sice ehm...ale na to že ji vytvořili nějaký obyč lidi to je skvělý ;)

Chrasty | 01.08.03 v 16:15

Dohrál jsem už všechny mapy na to, že to je freeware hra je dost dobrá...... Nevite kde stahnout novy mapy?????

MartinBASS | 08.07.03 v 11:59

Hov... Stahnul sem directX 9 a vubec to nepomohlo porad ten stejnej dementni problem !!!

DJDaca | 07.07.03 v 14:12

Grafiku sem prekous.....ale ze se mi podari dohrat asi 30 map do hodiny.....to sem fakt necekal

apofis | 07.07.03 v 09:40

to znamena, že nemáte nainsalovanou potřebnou verzi directx...musíte si to stáhnout na stránkách microsoftu

n_cos | 06.07.03 v 21:59

To samý nejde mi to spustit kvili nějakýmu Direkt3D bla bla bla...fakt nevim čim to muže bejt???Pomozte...Diky

MartinBASS | 06.07.03 v 21:47

Do ***** Nejde mi to spustit nainstaloval sem to nastavil ovladani atd ale gdyz to chci spustit objevi se mi direct3D naky zvasty nejde to precist protoze to je jako premeneny na nesmyslny znaky ! Co muze bejt spatne s directem3D ? Zkusil jsem ho zakázat ale to nepomohlo Pomóc !!! Musim si tuhle blbost zahrát tak mi kur... pomozte Děkuji

Jind005 | 06.07.03 v 13:05

Lidi je to pěknej nářez!!Na freevrovku je to bomba akorát mi vadí že se nedá sehnout a hrát kampaň ale na tu velikost je to taky bomba no jsem celkem nadšenej:-)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce