recenze

Factory Pinball

Factory Pinball

Pinball a ragdoll fyzika v jednom? Ač je to neuvěřitelné, autoři dnešní hry tyto dvě věci bezchybně zkombinovali tak, aby vznikl originální a vysoce hratelný Pinball, který vás zaručeně pobaví. Tedy za předpokladu, že hru na vašem PC rozjedete.
Možná by nebylo od věci připomenout, co že to ta ragdoll fyzika vlastně je. Překladem tohoto anglického slova není nic jiného, než hadrová panenka. Jsou to vlastně reakce lidského těla na různé překážky. Jednoduše řečeno, pokud chcete zjistit, kolik fraktur by jste měli při skoku do zdi šipkou, sáhněte určitě po hře s ragdoll fyzikou.

A nyní k samotné hře. Typické znaky pinballu – dvě pálky, hrací plocha a bonusové překážky – zůstávají, až na jednu výjimku, kterou je záměna míčku za lidskou postavičku. Co to znamená? Vůbec nic, stále se snažíte, abyste nahráli, co možná největší počet bodů, aniž by vám člobrda sklouznul dolů, do propasti pod pálkami. Právě onen humanoidní „projektil“ je obdařen ragdoll fyzikou, která dělá divy. Více či méně bolestivé polohy střídá váš človíček v závislosti na síle úderu, místu dopade a dalších aspektech. Aby hra byla ještě více sadističtější, jsou po úrovni rozházeny různá ozubená kola, řetězy, krabice a jiná tělesa, která vašemu svěřenci značně znepříjemňují život.

Zatím vypadá titul vcelku bezchybně a hlavně zábavně, ale pokud kouknete kousek dolů, na kolonku minimální požadavky, zjistíte, proč je hodnocení tak „nízké.“ Minimální konfigurace je opravdu minimální, na které se dá hra spustit. I na o mnoho silnějších strojích jede hra občas trhaně, a tak pokud nedisponujete solidnějším železem, dočkáte se místo plynulé hry zpomaleného filmu. Hudba je naopak více než skvělá a určitě bych nepohrdl mít ji v přehrávači. Celkový dojem je více než kladný a nebýt oněch krvavých HW nároků, bezesporu bysme měli tady skvělou předělávku Pinballu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

tttttt | 07.07.06 v 11:54

hmm nic moc


galerie

Factory Pinball Factory Pinball Factory Pinball