recenze

Barbarian Returns

Barbarian Returns

Hrubí barbaři se vracejí v zajímavé bojovce na života na smrt. Jste schopni chopit se meče a vrhnout se do starých ringů, kde na vás čekají na chlup stejní protivníci? Proti vaší taktice boje by to pro ně však mělo být těžké nebo spíše nemožné? Vyzkoušejte Barbarian Returns!
Říká vám něco Horrorween. Tato pekelně akční hra určitě potěšila mnoho fanoušků hororových her a z části také ukončila vládu Crimsonlandu, který do té doby kraloval mezi podobnými hrami. Později mu však vyšla verze 1.9.8, která s touto nadvládou zase začala, ale nešlo už o typickou freeware hru, takže se u nás neobjevila a příliš se tak s předchozí verzí ani Horrorweenem srovnávat nedala. Příliš bych už však neodbočoval a raději přešel k věci. Proč byla vlastně zmínka o Horrorweenu? Protože toto hororové dílko přišlo z dílny týmu DGDev, od kterého je i dnešní bojovka Barbarian Returns.

Průběh a úkol bojovky asi není nutné příliš rozebírat, i když se to občas může trochu lišit. Dnes se bude bojovat na život a na smrt, což není nic nového. Barbarian Returns nabízí tři herní režimy. Prvním je boj s počítačem, kdy po každém poraženém barbarovi se proti vám postaví další – o něco silnější a taktičtější a bojuje se na jiném místě. Druhý režim je pro dva hráče a třetí nabízí internetový multiplayer. První režim se stane asi tím nejhranějším, protože mačkat se u jedné klávesnice se asi nikomu příliš nechce a multiplayer nefunguje pokaždé. V módu One Player hrajete tedy proti počítači, který pochopitelně každým dalším protivníkem o něco zesílí. Menu i vaše útoky se ovládají pouze jednou klávesou a to Ctrl. Nejde však pouze o jeden druh útoku. Pokud budete chtít jiný úder, krýt se, nebo udělat nějakou specialitku stačí kombinovat Ctrl s šipkami. Dále můžete vyskočit, což mi příjde docela k ničemu a nebo se skrčit, což už se hodí pro útok. Každý barbar má stejný počet životů, které ubývají podle úspěšných útoků. Při dobré taktice lze využít ten nejsilnější, při kterém můžete protivníky připravit o hlavu, čímž jeho hra končí. Tento útok e však podaří jen málokdy, neboť váš soupeř má hned několik způsobů jak ho vykrýt a vy pak můžete následně schytat pár tvrdých ran.

Grafika hry mě příliš nezaujala a zvuk také ne. Příliš obyčejné. Co je však horší je hratelnost. Ovládání barbara je děsně pomalé. U bojovek jsme si zvykli na rychlost pohybů a úderů, kterou tu budete hledat marně. Barbar se takřka plazí a každý jeho kombinovaný úder je příliš pomalý. To hru hodně kazí a navíc když máte dobře rozehrané kolo a nevyhnete se jedinému útoku nepřítele a bohužel zrovna tomu nejhoršímu, budete určitě rozhořčeni, protože pro vás hra končí a můžete začít od znovu. U bojovek asi všichni vyžadujeme základní vlastnosti, mezi které patří hlavně rychlost, nějaké ty kombíčka a zajímavé postavy. Bohužel ani jedno z toho u Barbarian Returns ve 100% kvalitní podobě nenajdeme.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

marca | 23.06.05 v 15:38

na Free games jsou same dobre veci,jen tak dal..

Marek | 28.08.04 v 11:12

salegan: když změním rychlost nebo mód, tak se mi při obojím zhorší grafika. možná kvůli chybějícím souborům nebo naopak. kdybych nabídl změnu rychlosti, tak by se podle mě změnila grafika a na to by si stěžoval asi každej druhej, nemyslíš? recenzi bych určitě nepřepsal...

Hynek Žalčík | 22.08.04 v 09:33

A co je v te recenzi tak spatneho?

Salegan | 21.08.04 v 20:58

Tak teda přepíšete tu recenzi nebo si mám najmout nějakého hackera aby jí přepsal za vás ;-) ??

Keen | 20.08.04 v 14:59

Na freegame.cz jsou samé zábavné hry ;)
thanks freegame.cz

www.starehry.com

Salegan | 19.08.04 v 10:47

Když změním rychlost , změní se samozřejmě jenom rychlost . Mám nastaveno :
Flat mode
Timeněco : 170%

Je úplně normální grafika i skutečná rychlost . Když máš ten druhý mód , tak je nějaká divná . A nebo jsi prostě recenzoval jinou verzi ;-)

Marek | 19.08.04 v 10:23

salegan: ale ne :) zkoušel jsem toho víc najednou, ale myslel jsem ty procenta ;) ale stejně, když rychlost změníš - nestane se něco s grafikou? :)

Martin | 18.08.04 v 22:55

Je to nejlepší free hra co jsem kdy hrál. rychlost musíš změnit v procentech. Bosse zabiješ jenom tím, že mu usekneš hlavu, jinak do něj můžeš řezat a stejně nemáš šanci.

Salegan | 18.08.04 v 20:31

Já ale neměnil mód :-) Já měnil rychlost , která je hned pod tím , jak tam jsou napsaná procenta . Pokud jsi to neměnil , tak by tam mělo být 120% , což je docela pomalý . Pokud to tam nemáš , tak jsi asi recenzoval jinou verzi :-)

Czernovski | 18.08.04 v 13:45

Dá se vůbec zabít ten bos v battle 8 ? Śil jsem to do něj v podřepu asi čtvrt hodiny a neubralo mu to ani prd ze života...

Marek | 17.08.04 v 16:37

recenzi bych kvůli tomu nepřepisoval :) nezmění se ti trochu grafika, když změníš ten mód? :)

Salegan | 16.08.04 v 20:25

Tak už nejni pomalá :-) V nastavení ve hře se dá nastavit až dvojnásobná rychlost . Možná by jste měli přepsat recenzi :-)

Salegan | 16.08.04 v 20:13

Docela podařená gameska . Škoda že je pomalá :-(


galerie