recenze

Astraia

Astraia

Už je to pár dní, co mezi akčními hrami slavila úspěch hra Silver Knights, kde jste v různých prostředích bojovali v týmech s roboty. Dnes vám nabízíme podobnou záležitost s několika rozdíly. Akce však rozhodně chybět nebude!
Robot, dokonalá postava pro akční hru. Už několikrát si autoři pro své akční řežby vybrali robota a celkem často se z toho zrodila zajímavá hra, která nějakou dobu pobyla na našich harddiscích. Pokud si dobře vzpomínáte, je to několik dní zpátky, co jsme vydali Silver Knights - podobnou hru dnešní Astraie, kterou možná ještě teď máte někde na disku a po Astraie se k ní možná i vrátíte. Nicméně Astraia by vám měla nabídnout podobný zážitek ze hry, kterému napomáhá působivá grafika, na kterou jste si asi už zvykli u her v podaní japonských vývojářů.

Hra je z části ve vývoji, což zklame ty, kteří si to chtěli rozdat s kamarádem ve vs módu. Ten je zatím nedostupný. Můžete tedy hrát pouze proti počítači. Než se do toho dáte, podívejte se do nastavení a ohodnoťte vaše schopnosti a navolte si počet hvězdiček u difficultu. Ten představuje co jiného než obtížnost vašeho protivníka, která může docela naštvat a pokud si navolíte nejvyšší počet hvězdiček, poznáte o čem je řeč. I beze změny obtížnosti dokáže být protivník slušným nepřítelem a nebudete to mít ze začátku nejlehčí. Proto je tu výběr robotů, za kterého budete hrát a kterého si dáte proti sobě. Každý se od sebe liší jak vzhledem, tak i schopnostmi. Každý má jiné zbraně a jinak zvládá pohyb. Podle volby typu robota se mění i mapa, na které budete bojovat.

K dispozici jsou dvě zbraně, z čehož jedna je rychlejší a méně účinnější a druhá naopak. Při střílení se nemůžete příliš pohybovat, proto jsem byl rád, že jsem si vystřelil aspoň ve chvíli, kdy jsem byl ve vzduchu a pokoušel se manévrovat. Pohyb je určitě největší chybou hry, neboť je děsně tuhý a pokud chcete útočit, připravte se na to, že se nebudete moci příliš pohybovat. Často se mi stávalo, že protivník utekl ze zaměřené pozice a já tak střílel do prázdna. V té chvíli jsem ztuhle postával a čekal, až skončí fáze střelby. Mezí tím se však nepřítel objevil za mnou a využil druhý druh útoku jakýmisi chmaty, které ubírají více životů. Hra sice nabízí klasické úkroky do stran, ale robot se pohybuje děsně pomalu a úkroky do stran se nedají kombinovat s chůzí dozadu. Musíte se tedy hloupě otáčet za protivníkem, který už může být dávno jinde. Hratelnost výrazně pokulhává, ovládání mi vůbec nesedí a je to škoda u jinak tak solidní hry.

Taktičtější typy určitě využijí možnosti vložení energie do štítu, přes který nepronikne žádný útok vašeho nepřítele a vy se tak můžete věnovat pouze útoku. Každý z vás si asi najde i svého oblíbeného robota s rozdílnými útoky, které však mají stejné účinky. Taktizovat se dá i s časem, který máte na zničení nepřítele nebo na defensivu a bránění vašeho náskoku. Silver Knights by v porovnání s Astraiou jednoznačně uspěly, ale i tak bych doporučoval Astraiu zkusit, neboť je možné, že v ní najdete něco, co Silver Knights nenabízejí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

Jankula | 31.05.04 v 13:44

celkom


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce