recenze

Kings and Legends

Kings and Legends

Kings and Legends, kdo by řekl, že se mi dostane do rukou slušná karetní hra pro nenáročné hráče? Dokáže ale zabavit i na dlouhé dny?
Jak je známo, některé karetní hry jsou přímo legendární (Magic) a převést je do elektronické podoby se může zdařit, nebo vývojáři zůstanou na půli cesty. U Kings and Legends se jedná o výsledek „něco mezi“.

Rozhodně ale nechci cpát Kings and Legends do škatulky špatných her. Opravdu se vám dostává do rukou hra, kde kontrolujete svého hrdinu (různé druhy dávají různé bonusy) a jeho balíček karet. Jenomže je tu i taktická část.

Ze začátku máte nějaký ten základní balíček karet a hra vás hnedle začne zaučovat v samotném boji. Ten probíhá mezi vámi a oponentem na poli rozděleném na dvě řady. Každý vyvolává potvory a kouzla dle možností, které má, tedy podle počtu kol, které musí uběhnout, než se můžete s kartou vytasit. Jednotky, které se poté objevují, už jednají samy za sebe a pouze jdou kupředu, dokud nenarazí na nepřátelskou jednotku nebo hrdinu. Každá jednotka má útočné číslo a počet životů. Připočtěte si k tomu i obrovské kvantum různých schopností, které ovlivňují nejenom je, ale i vaše další potvory. Bitva končí, když vám nebo nepříteli dojdou životy. Je zde i možnost automatického boje, necháte prostě vše na počítači, ale AI je zde absolutně TUPÁ a mnohdy jedná naprosto nelogicky. Jestli chcete vyhrávat, hlavně proti silnějším, naučte se hrát a přemýšlet, hned se vám povede lépe.

Pocit z té nejdůležitější části, bitev, je rozporuplný. Spíše se jedná o náplň vhodnou pro začínající hráče na tomto poli. Já jsem se docela dlouho bavil, jelikož nepatřím mezi zkušené harcovníky karetních her, ale prostě se nejedná o 100% zábavu pro hráče odkojené třeba na Magicu.

Co tedy nabízí samotné karty?
Počet a druh oblud, jednotek, rytířů a dalších je parádní. Každá také spadá do skupiny podle počtu hvězd, a pokud máte dostatečně vystavěnou infrastrukturu města (k tomu později), můžete je kombinovat do silnějších. Ty povětšinou získávají další a silnější bonusy. Kouzel jsem se také nedopočítal, v této části prostě Kings and Legends boduje, ale nespadá do příliš velké překombinovanosti a nepřehlednosti. Každý hráč si může do bitvy vzít jenom omezený počet karet, přičemž výběr se dá udělat automaticky. Pro někoho velké plus.

Jak už jsem naznačil, budete něco stavět. Nejedná se o žádnou strategii, proto počítejte spíše s několika druhy budov, jako hlavní sídlo, kde vybíráte daně, laboratoř pro kombinace karet nebo přístav, který slouží pro zisk prostředků, když jste mimo počítač. Tato stránka by se dala klidně kompletně vynechat, ale slouží jako malé zpestření, nu proč ne.

Ostatní hráči a další výzvy
U podobného typu her v žádném případě nesmí chybět možnost vyzvat jiné hráče, nebo dokonce tvořit skupiny a vytvářet guildy. Tuto část si v klidu člověk může odškrtnout a užít si ji. Nečekejte zase nic speciálního, ale vše funguje, jak má.

Jako další plus bych započítal různé výzvy, kdy se skupina až čtyř hráčů vydá bojovat se speciální nestvůrou na mnohem větším poli. Zde je už prostor pro více taktiky.
Abych nezapomněl, každý souboj (vyhraný i prohraný) dává peníze pro nákup balíčků karet a tím obohacuje vaši sbírku a možnosti.

Par slov na závěr? Ani netřeba. Kings and Legends je přesně to, co chcete od karetní hry s taktickými prvky. Sice pochybuji, že hra vám vydrží déle jak dva měsíce, ale pokud najdete dobrou partu lidí, můžete se klidně dostat i do high-endu. Jedno je ale jisté – zkušení hráči ruce pryč!


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Laugher

Laugher | 04.01.16 v 00:49

Pocit z té nejdůležitější části, bitev, je rozporuplný


galerie

Kings and Legends Kings and Legends Kings and Legends Kings and Legends Kings and Legends Kings and Legends

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce