recenze

Advanced Strategic Command

Advanced Strategic Command

Tahovka jako řemen. Strategii inspirovanou sérií Battle Isle od Blue Byte si můžete zahrát ještě dnes a já vás mohu ujistit, že nebudete litovat. Příznivci dobrých tahových strategií, můžete si začít připravovat boty a píšťalku, jde se do boje!
Série Battle Isle 1 - 3 byla nepochybně velmi úspěšnou. Není tedy divu, že se stala inspirací pro freeware hru na stejném principu. Advanced Strategic Command je velice propracovanou hrou. Princip snad jen ve zkratce. Ovládáte několik jednotek, které vedete proti nepříteli. S tím se v tazích střídáte. V každém kole můžete s každou z jednotek provést několik operací - posunout ji po mapě, útočit, nebo třeba doplnit palivo či ošetřit jinou zraněnou jednotku.

Každá jednotka má omezený počet akcí, které lze v jednom tahu vykonat. Navíc má každá možnost zapnout obrannou palbu - tedy útočit i v kole, kdy hraje soupeř, při kontaktu s jeho jednotkou. Nevýhoda tohoto je ale fakt, že v následujícím kole se nemůže hýbat.

Grafika je pravda trochu slabší, ale ovládání je krásně přehledné a plně funkční. O každé jednotce je dostupno nespočet informací a všemožných parametrů, které se dají v boji využít, ale jejich neznalost ještě nutně nemusí předurčovat vaši prohru.

Hra obsahuje velké množství map, na kterých můžete vybít své bojovné a strategické choutky. Navíc při hře více týmů hraje svou roli i diplomacie - tedy spojenci a neutrální týmy. Hra nabízí i možnost po síti/internetu. Zkrátka a dobře: Advanced Strategic Command je po všech směrech (možná až na zmiňovanou grafiku) výtečnou strategií nejen pro milovníky žánru, ale pro všechny, kteří mají alespoň trochu rozvinuté strategické, vůdčí a kombinační schopnosti.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Diablo_2 | 02.09.06 v 18:17

Podobnu hru (Battle isle)jsem hrál ještě na 486kách a byla to bomba.Nevím jak vy ale já stahuju!!!!!

Pepa | 12.03.06 v 09:52

Nádherná strategie. Akorát nevím jestli jdou stavět jednotky, nebo jestli mám jen ty co dostanu na začátek. Dík za odpověď.

CyberMageFroll | 26.12.05 v 04:48

Manuál najdeš na http://www.asc-hq.org/

Hatchie | 31.10.05 v 18:49

Co takhle návod , jak to mám sakra hrát ???


galerie

Advanced Strategic Command Advanced Strategic Command Advanced Strategic Command Advanced Strategic Command