recenze

Open Transport Tycoon Deluxe

Open Transport Tycoon Deluxe

Stratégové, přišla vaše chvilka! Přinášíme vám remake úžasné ekonomické hry. Asi jen málo z vás si nevzpomene na Transport Tycoon, hru, ve které jste museli budovat rozsáhlé dopravní spoje. Ten krásný pocit, když po vaší horko-těžko vybudované železnici poprvé projel vlak s nákladem a vy jste za to inkasovali dolárky.
Přestože nevěřím, že by někdo původní předlohu nehrál, shrnu krátce o co vlastně jde. Ve hře se ocitáte v roli majitele dopravní firmy. Zpočátku jste spíše dobrodruh, jste hozen do tvrdého konkurenčního prostředí a to navíc s velkým úvěrem u banky. Možností, jak vydělat spoustu peněz a stát se velkým magnátem je spoustu. Vždy však jde o dopravu. Stavět můžete železnice, silnice, průplavy pro lodě, či můžete ovládnout vzdušný prostor. Řekněme, že jsme se rozhodli pro železnici mezi hutí a dolem na železnou rudu. Čím větší je vzdálenost mezi nimi a čím rychleji dokážeme surovinu převézt, tím více inkasujeme. Stavění dráhy je nesmírně zábavné, protože lze kutat tunely, stavět obrovské mosty, tvořit výhybky, veliké nádraží atd.. Hra je nepředstavitelným způsobem propracovaná. Na mapě přítomná města si o vás tvoří mínění, podle toho jak zacházíte s jejich okolím, zda k nim vozíte nějaké zboží, či přepravujete jejich cestující. I na reputaci je potřeba brát ohled. Příklad z praxe. Rozhodnete-li se postavit letiště u velkého města v kopci, budete muset srovnat velký kus terénu. Nicméně zlikvidování lesů a srovnání údolí se zemí se městu natolik nemusí líbit, že vám zamítne stavbu letiště. Těžko bych popsal veškeré možnosti a proto vás nechám si hru stáhnout. K dispozici je neuvěřitelné množství možností co a jak budovat, o kreativitu zde není nouze.

Co všechno nabízí nová verze oproti staré? Nadšená komunita dělá zajímavé věci, například obrovské mapy. Hra obsahuje kvalitní downloader a tak si veškerý obsah můžete stáhnout přímo ve hře a nemusíte hledat na internetu. K dispozici jsou enormní mapy, hra po internetu až v 32 hráčích, různé zajímavé módy (například obsadit město a docílit růst jeho obyvatel na 10 000 lidí). Lze stavět mosty i nad hlubokými propastmi, je tu k dispozici několik druhů signalizačních semaforů, takže je možné postavit složité železniční systémy. Samozřejmě si hru vychutnáte v takovém rozlišení, jaké se vám líbí. Samozřejmostí je i česká lokalizace. Komunita je opravdu velká a nadšená. Zkrátka, vřele doporučuji!

Důležité upozornění: Hra je zdarma, nicméně využívá grafiku originální předlohy. Autoři se pravděpodobně dohodli s výrobci, že ji mohou využít, nicméně musíte vlastnit původní hru, aby to bylo legální. Proto musíte někde ve sklepě najít originální hru Transport Tycoon Deluxe. Při instalaci Open TTD poté zadáte umístění vaší staré hry a můžete hrát!

Více se o tomto tématu a hře dozvíte:

Velké fórum o všech tématických hrách

Informace, návody a triky

Oficiální stránky hry

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

kokosmen265

kokosmen265 | 29.12.14 v 09:32

woow bomba

Jano55 | 14.02.11 v 02:08

Nie je potreba originalnej hry TT. Hra ma svoju vlastnu grafiku aj zvuky.(stale je tu moznost hrat v povodnej TTD grafike).

ak si mozem dovolit nejake strucne hodnotenie :

+ velky multiplayer, funkcne servery
+ velka komunita hracov

- nevybalancovanost ziskov , napriklad lietadla su az prilis profitove

marcel kvasar | 03.10.10 v 01:58

nevi proc me nejdou stavet jiny nez elektricky koleje .. a to mam rok 2029.. v predchzich verzich sem mel magneticky kolem roku 2000...

EpizZzode | 04.07.10 v 09:54

co se tyce ekonomickych strategii , toto je nejlepsiii.. stravil sem u toho mnoho casu x)

sehes | 18.05.10 v 23:19

mají v recenzi chybu při instalaci se hra zeptá jakou grafiku a hudbu chcete používat
jestli originál nebo novou otevřenou grafiku a zvuky proto se to jmenuje Open Transport Tycoon Deluxe

SaSha | 07.12.09 v 22:53

TTD Original se da stahnout na www.486games.net

Marshall | 04.12.09 v 19:18

Musím namietať, že táto hra je Pouze hra jednoho hráče. Pri pravidelnom aktualizovani (napriklad zo stranky www.openttd.org) je možné hrať OpenTTD bez problémov aj po internete a z velkým počtom konkurentov (v 1 hre može byť až 15 spoločností). Odporúčam :)


galerie

Open Transport Tycoon Deluxe Open Transport Tycoon Deluxe Open Transport Tycoon Deluxe Open Transport Tycoon Deluxe

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce