recenze

Babala

Babala

Logicko-strategická hra české produkce s tančíkem a kouzelníky v hlavních rolích. Že je to divná kombinace? Možná v reálném životě, ale v Babale je to skvělá dvojice zajišťující svými 125 levely dlouhou životnost.
Babala je opravdu jedinečnou hrou. Spojením tahové strategie a logické hry dal Pavel Richter vzniknout kvalitní hře pro každého, kdo není líný myslet, a kdo si nepotrpí pouze na skvělé vizuální efekty.

Základní myšlenka tkví v jednoduše geniálním nápadu: hrajete za tank, který se pohybuje ve čtvercové síti. Během jednoho kola může vykonat pohyb o pět políček a pětkrát vystřelit, resp. položit pět min. Jeho cílem je zničit všechny zlé kouzelníky, kteří své tahy vykonají vždy po skončení kola tanku. K tomu mu slouží právě zmiňované střely a miny, ale i časované bomby, dračí hlava chrlící oheň po stlačení tlačítka nebo katapult, rovnež ovládaný tlačítkem.

Vtip je pochopitelně v tom, že jakýkoli kontakt kouzelníka s tankem znamená pro tank = hráče = vás smrt. Navíc to, co jsem pospal je pouhý zlomek všeho, co vás v celkem 125 levelech čeká. Užijete si až až a pěkně se zpotíte, až zjistíte, že proti vám stojí 40 kouzelníků, z toho minimálně polovina má víc než jeden život a vy nejste nikterak ozbrojeni a budete tedy muset všechny nějak chytře vlákat do pasti a tam je pak usmažit dračím ohněm...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Martin Kovář | 30.09.05 v 21:05

Díky... :)

Silvík | 30.09.05 v 12:50

De to!!!!!!!!!


galerie