recenze

Tappo Tactics

Tappo Tactics

Kvalitních stříleček není nikdy dost. Tahle je ale jiná. Je trojrozměrná, je multiplayerová. Je úžasně hratelná a silně návyková. Navíc je jednoduchá a maličká. Prostě ideální na každou chvilku, kdy se u PC sejdou alespoň dva lidi.
Pokud jste líní číst celou recenzi, tak vás hned zkraje upozorňuji, že tahle hra se zábavností, jednoduchostí i výdrží může rovnat i s tak těžkou vahou na poli freeware hříček jako je Jump 'n' Bump.

Počítám, že teď už všichni stahujete, takže pro tu hrstku, která nezná králíčky: Tappo Tactics je výborná hra až pro 4 hráče na jednom počítači. Proti sobě stojí tolik... ehm... dejme tomu vehiklů, kolik je hraje hráčů. Vehikly jsou vzdušné i pozemní. Z pozemních můžete být prostým pěšákem, tankem i obrovským robotem. Ve vzduchu se pak proletíte vrtulníkem a plavidly reálnými i futuristickými. Každý hráč tedy ovládá jednu figurku a snaží se vzájemně zničit tak, aby oni samotní samozřejmě zůstali co nejméně poškozeni. Když někdo zemře, narodí se na novém místě mapy převtělen do jiného vzdušného či pozemního vehiklu.

Grafika je celá 3D, i když textury jsou jen schematické (Ale co byste taky chtěli? - už teď je celý 3D engine vměstnán do neuvěřitelných 2.33MB!). Kamera je vyřešena tak, že zoomuje a to tak, aby se na jediné (ne tedy split-screen) obrazovce viděli všichni nepřátelé. Čím blíže u sebe tedy jsou, tím jsou lépe vidět. Hratelnost je ale opravdu obrovská nehledě na schematické textury, ale 3D efekty výbuchů (jde teprve o beta-verzi). Pánové a dámy, do zbraně!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

cichlasoma | 02.04.08 v 11:02

tak jsem prave taky resil problem s klavesnici. a hadejte jakou to chce!

(finskou :-) staci ji na nainstalovat a prepnout se na ni alt + shift). pak pro hrace cislo 2 je krom tabelatoru druha akcni klavesa to primo nad nim.)

Triple T | 30.10.05 v 22:01

heh tak jsem to zkousel a to kdysi jsem to nejspis vyresil tak, ze jsem nainstaloval jinou klavesnici, co ma "klavesu na divne znaky" misto pulky leveho shiftu. Ted mam na nove klavesnici to strileni na "klavese na divne znaky" ve vykousnutem enteru.

Triple T | 09.10.05 v 10:53

Sorry, uz jsem to dlouho nehral, ale mam takovy dojem, ze tenhle problem jsem kdysi vyresil. Doporucuju zkusit prepnout na anglickou klavesnici (u me Alt+Shift, ale u nekterych aplikaci muze byt tohle prepinani _hodne_ tricky) nebo prozkouset vsechny mozne klavesy, pripadne, pokud hrajes ve dvou, nechat hrace 2 hrat jako hrace 3 (tyhle rady castuju jenom z fleku, v soucasnosti nemuzu TT na mem PC rozjet).
"Hlasovalo: 23 lidí. Průměr: 59%" O je, uz prisli single hraci... :S

Dragi | 08.10.05 v 17:07

Jakou klávesou se u 2. hráče dělá druhá činost? (např u vojáka létání nebo u UFO autodestrukce

Martin Kovář | 08.10.05 v 16:11

je to génius. Škoda, že to nedodělal...

Triple T | 08.10.05 v 10:19

oh a jeste homepage autora (v tabulce chybi) je http://www.saunalahti.fi/~sebbi/

Triple T | 08.10.05 v 10:14

"jde teprve o beta-verzi"
O beta verzi jde bohuzel uz nejakych 8 roku. Kez by se toho nekdy nekdo chytil (Sebastian je genius, ja sam na takovy format nemam sanci)...

Triple T | 08.10.05 v 10:08

tohle je muj milasek! a asi nejlepsi nedodelana hra, co jsem kdy hral.


galerie

Tappo Tactics Tappo Tactics Tappo Tactics Tappo Tactics

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce