recenze

RaceRoom - The Game 2

RaceRoom - The Game 2

Jaké to asi je sedět za volantem závodního vozu? Podle tohoto titulu to vypadá dost drsně a na nějaké arkádové závodění si moc nezvykejte, naopak se těšte na luxusní grafiku a parádní zážitek z jízdy. Tedy pokud budete alespoň chvilku trpěliví.
Hru RaceRoom už jsme tu měli a dnes tu je pokračování. Nebo se to tedy aspoň tak tváří. V základu se jedná o závodní hru, takže si vyberete trať nějaké to slušně vypadající fáro a jde se kroužit v co nejlepším čase. A teď trochu zevrubněji.
Hře předchází registrace, po které budete moci závodit on-line a vaše skvělé časy porovnávat s ostatními. K dispozici je 6 tratí a 5 druhů aut, což je větší výběr než posledně. Navíc v každé kategorii vehiklů si ještě vybíráte z další řádky (barevně) odlišených modelů.
Jde se na trať, která se na můj vkus trochu déle načítá, ale možná je to tím mým zastaralým „miláškem“. A v tuto chvíli se projeví grafická stránka hry. Hezky se na to kouká ze všech úhlů kamer (Pg Up, PG Dn a ještě boční pohledy).
Následuje jízda, která může být dosti odlišná. S Camarem na soutěžním okruhu je to něco jiného než ve formuli, v jejímž kokpitu se po jedné chybce dostanete do smyku a horko těžko se z něho dostává. Obzvlášť, pokud máte zapnuté ruční řazení.
Tím se dostáváme k nastavení. Lze si navolit poměrně dost věcí tak, aby vám hra víc sedla a měli jste na ni nervy, protože to ovládání chce opravdu cvik a trpělivost. Na druhou stranu mi zas poměrně základní věci upravit nešly (jako třeba kvalita detailů…).

Na závěr série určitých poznámek. Opět je možné připojit volant a hrát na něm. Částečně mě zklamala určitá nevyhraněnost, kdy se titul při ovládání a jízdě, kde špatně projetá a nedobrzděná zatáčka znamená výlet mimo trať, tváří jako jakási simulace, ale poškození je pak kde? Lehce rozporuplný, přesto kvalitní kousek a počtem tratí a aut lepší než předchůdce.


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Kalousek100

Kalousek100 | 21.11.16 v 00:47

Výborná hra.

PavelH

PavelH | 01.08.16 v 00:59

Super hra.

frodopipin

frodopipin | 09.02.16 v 07:25

výborná grafika, ale v zatáčkách mi to ještě nějak nejde

Anthon | 01.07.14 v 13:50

Nejde se mi tam zaregistrovat.

erik pernik | 05.06.14 v 15:18

DoDoTom68: V čem přesně není uzpůsobené, mně při připojení volantu přijde přizpůsobené dostatečně :D

DoDoTom68

DoDoTom68 | 05.06.14 v 11:39

precízna grafika ale to ovládanie k hre nie je veľmi prispôsobené©

marek | 31.01.14 v 06:32

díky a at to jede


galerie

RaceRoom - The Game 2 RaceRoom - The Game 2 RaceRoom - The Game 2 RaceRoom - The Game 2 RaceRoom - The Game 2