recenze

40 Stories

40 Stories

Proběhnout 40 pater v jakékoli budově není snadné už samo o sobě. A když máte ten den ještě takovou smůlu, že narazíte a šíleného profesora, který pak z monotónních kanclíků v patrech udělá… no, to už se podívejte sami v této návykové a do jisté míry originální logické hře.
Příběh Anity Hent se brzy začne odehrávat v úplně jiné realitě, kde má možnost naklonovat své svoje dvojníky.

Smyslem hry je dostat se z výchozího bodu rozsáhlé místnosti ke dveřím, přičemž úvodní kola vás do této aktivity zasvětí takřka dokonale. Také je tu jakýs takýs příběh, o kterém jsem už něco naznačil, ale jeho rozpitvání si užijte ve 3D sekvencích s dabingem.
Jak už asi tušíte, úrovně nebudou prostorově řešeny tak, že zahnete doleva a jste u cíle. A nebude to kvůli tomu, že nemáte u sebe GPSku. Jednak je východ dost často zamčený, takže budete muset postupnými kroky, stlačením příslušných objektů, odemknout a jednak také cestu k těmto aktivním místům najít. Každý level/patro totiž představuje takové malé bludiště s překážkami logického charakteru.
Za krátkou chvíli začne přituhovat co do hádanek a vy objevíte výbornou věc – že se můžete naklonovat. V alternativní realitě zkrátka platí jiná pravidla a vy a vaše kopie budete úrovní pobíhat současně. Takže v tu chvíli už není problém aktivovat dva body zaráz? Omyl, je to problém ještě větší. Protože se všechny vaše já pohybují ve stejný okamžik, nasměrovat je tak jak potřebujete, chce pěknou dávku uvažování. Klony pak můžete zabít, jít s nimi na ostny, utopit v kyselině, je to jedno. Hlavně originál nesmí zemřít, jinak smůla.

Nebudu vám lhát. Někdy to bude skutečně o nervy a o malý kousek, kdy se budete snažit doběhnout ke dveřím. Zní to jako skvělá zábava, že :-)? Tak určitě vyzkoušejte. Do ouška vám bude znít taky parádní soundtrack.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 10:43

text příspěvku

Drticka

Drticka | 31.05.19 v 22:45

zkusim uvidím


galerie

40 Stories 40 Stories 40 Stories 40 Stories

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce